Waarom moet ik hier heen?

Als je van schaatsen houdt is dit een unieke excursie. In het plaatsje Albula in Zwitserland kun je schaatsen door een besneeuwd bos. Het pad wordt in de winter speciaal aangelegd voor schaatsers. Het is een magische rit met een heerlijk uitzicht.

Schaatsen door een bos in Zwitserland. Het klinkt net zo gaaf als het is. Maak kennis met Skateline Albula, waar je elk jaar in de winter heerlijk kunt schaatsen tussen de bomen door. Er is een speciale route aangelegd die je op je gemak kunt bekijken op de schaats.

Schaatsen in Zwitserland.

Wat is de Skateline Albula?

Schaatsen door een bos in Zwitserland. Het klinkt als een droom, maar in het plaatsje Albula gebeurt het elk jaar in de winter. De skateline Albula is een 3 kilometer lang parcours door de bossen van Graubünden, een kanton in Zwitserland. De route die je schaatst loopt van Bad Alvaneu naar Surava.

Schaatsbaan bos in Zwitserland.

Hoe wordt het gemaakt?

Het bos bij Albula is al jaren een favoriete plek voor schaatsers. Als het begint te vriezen wordt een bospad met een speciale wagen voorzien van een laagje water. Dat binnen een nacht bevriest. Waarna het ijs door een machine wordt geschaafd en gepolijst. Waarna jij er op mag…

Waar ligt de Skateline Albula?

De unieke schaatsbaan ligt in het kanton Graubünden in het oosten van Zwitserland. Hij ligt op zo’n 920 kilometer van Utrecht. Bij de entreeprijs krijg je tevens een kaartje voor de shuttlebus. Ook kun je ter plekke schaatsen (en een helm) huren mocht je deze niet bij je hebben.

Schaatsen Graubünden

Corno’s reistips:

Zwitserland is vanuit Nederland prima te berijden met de auto. Als je geen zin hebt om lang achter het stuur te zitten, kun je vliegen of de trein nemen. Dit prachtige land leent zich goed voor een rondreis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Openingstijden van de Skateline Albula

De schaatsbaan gaat vlak voor kerst open en blijft open tot begin maart, mits het weer het toelaat. Kijk op de website voor de actuele tijden en prijzen.

Meer informatie: Skateline.ch

Schaatsen