Walvissen spotten bij Valdés

Valdés is een van de beste plekken om walvissen te spotten

Het Valdés-schiereiland is een van de beste plekken ter wereld om walvissen te zien. Je kunt deze majestueuze dieren in dit deel van Argentinië van opvallend dichtbij zien. Waarbij je ook een grote kans hebt op guitige zeeleeuwen. Er zijn diverse excursies die je kunt boeken om dit natuurspektakel te beleven.

Wie de zee opgaat heeft verschillende kansen op wilde dieren. Het hangt van het jaargetijde af, maar dolfijnen en walvissen worden er meestal wel gezien. Dit zijn de leukste excursies om hier te doen.

Boottocht naar de walvissen

Er worden excursies aangeboden om walvissen vanaf een boot te bekijken. Het zijn zuidkapers, die hier veel voorkomen. Aan boord zit een bioloog die je veel informatie geeft over de dieren. Ook hier komen de dieren geregeld nieuwsgierig dichtbij de boot. Ze zijn vaak erg ontspannen.

Kajakken met walvissen en zeeleeuwen

Ik heb deze excursie gedaan en was verbaasd. In de kleine kajak voelde ik me erg nietig. Terwijl we langzaam de groep benaderen, komen de dieren ook nieuwsgierig dichterbij. Wat vooral opvalt is dat de dieren opmerkelijk rustig blijven. Ook zagen we een vrolijke groep zeeleeuwen, die keer op keer naar de kajak toe zwemmen. Een bijzondere belevenis.

Zie mijn tips voor kajakken met walvissen en zeeleeuwen in Valdes

Hoe boek ik de excursies?

Het is wel verstandig vooraf in het stadje Puerto Madryn te vragen naar de firma’s die de walvissen met respect behandelen en dus bijvoorbeeld niet te dicht bij de dieren in de buurt komen of de dieren verstoren.

Walvissen kijken Valdes ©Corno van den Berg

Af en toe worden ook orka’s hier gezien, meestal rond februari. Al heb je daarvoor wel veel geluk nodig. Maar Valdés is wel een plek waar ze rond die tijd veel worden gespot vanaf de kant. Alleen heb je dan veel minder kans op walvissen…

Beste tijd:

De moederwalvissen en hun jongen arriveren hier in juni. Ze blijven hier tot december. De meeste boten vertrekken vanuit Puerto Pirámides. 

Meer informatie: ecohosteria.com.ar

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Argentinië

Lees mijn Tips

alle 34 artikelen over Argentinië

Bekijk alle artikelen