Chobe National Park

Beroemd park in Botswana met veel olifanten en nijlpaarden

Chobe Nationaal Park in Botswana is een beroemd natuurgebied. Het park behoort tot de meest aansprekende natuurparken. Dat je eigenlijk bij een bezoek aan dit land niet mag overslaan. Dit natuurgebied is wereldberoemd om zijn vele olifanten. Al is er ook veel ander wild te vinden op je safari. Waaronder nijlpaarden en talloze andere dieren als antilopes. Dit is Afrika pur sang. Maar er zijn meer attracties.

Beste excursie in Chobe

Een van de beste manieren om Chobe te beleven is per boot. Je kunt een paar uur op pad op zoek naar allerlei dieren, maar ook een paar dagen. Logischerwijs is hoe langer hoe beter. Simpelweg omdat je dan meer ziet.

En je de kansen op bijzondere ontmoetingen vergroot. Maar eerlijk is eerlijk, ook op kortere boottochten zie je opvallend veel dieren.

De dieren van Chobe National Park

Het nationaal park is met name bekend vanwege zijn grote hoeveelheid olifanten. Maar zoals zo vaak in Afrika kun je hier van alles meemaken. En wie ooit op safari in Afrika is geweest, weet het. Niet leeuwen of olifanten, maar nijlpaarden zijn de gevaarlijkste dieren van Afrika. En die hebben ze hier genoeg. Je zult ook een ander levensgevaarlijk dier zien: de  nijlkrokodil. Het park is immens, die je hebt keuze te over.

En het park is goed te combineren met een bezoek aan de machtige Okavango Delta. Chobe is anders, dus kun je ze beide perfect aandoen tijdens een rondreis door Botswana.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Botswana

Lees mijn Tips

alle 12 artikelen over Botswana

Bekijk alle artikelen