Waarom moet ik hier heen?

Chobe Nationaal park is wereldberoemd om zijn vele olifanten. Al is er ook veel ander wild te vinden op je safari. Waaronder nijlpaarden en talloze andere dieren als antilopes. Dit is Afrika pur sang. Die je perfect kunt beleven.

Chobe Nationaal Park in Botswana is een beroemd natuurgebied. Het park behoort tot de meest aansprekende natuurparken. Dat je eigenlijk bij een bezoek aan dit land niet mag overslaan. En het is goed te combineren met een bezoek aan de machtige Okavango Delta. Chobe is anders, dus kun je ze beide perfect aandoen tijdens een rondreis door Botswana.

De dieren van Chobe National Park:

Het nationaal park is met name bekend vanwege zijn grote hoeveelheid olifanten. Maar zoals zo vaak in Afrika kun je hier van alles meemaken. En wie ooit op safari in Afrika is geweest, weet het. Niet leeuwen of olifanten, maar nijlpaarden zijn de gevaarlijkste dieren van Afrika. En die hebben ze hier genoeg. Net als olifanten. En het park is immens, die je hebt keuze te over.

Bekijk hoe olifanten hier jaarlijks de Chobe-rivier overzwemmen:

Zwemmende olifanten Chobe NP

Beste excursie in Chobe:

Een van de beste manieren om Chobe te beleven is per boot. Je kunt een paar uur op pad op zoek naar allerlei dieren, maar ook een paar dagen. Logischerwijs is hoe langer hoe beter. Simpelweg omdat je dan meer ziet. En je de kansen op bijzondere ontmoetingen vergroot. Maar eerlijk is eerlijk, ook op kortere boottochten zie je opvallend veel dieren als nijlpaard en olifant. Maar ook nijlkrokodillen en andere dieren.

Corno’s reistips:

Een rondreis door Botswana wordt vaak gecombineerd met Namibië. Je kunt de route zelf samenstellen of een georganiseerde reis boeken. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Botswana te regelen.