Waarom moet ik hier heen?

Wie graag zijn grenzen op zoekt, kan in China iets nieuws proberen. Een glazen brug die, op het moment dat je er op loopt, lijkt te breken. En dat op meer dan 1.000 meter hoogte. Het is een optische illusie, maar veel mensen gillen het uit.

Een glazen brug is voor veel mensen al een immense uitdaging. In China kun je de langste glazen brug ter wereld op, die tussen twee bergen hangt.

Er is nu iets nieuws. Een glazen brug in het Taihang-gebergte in China op maar liefst 1.180 meter hoogte. De brug van glas loopt langs de rotswand en is 266 meter lang. Dit is sowieso al een uitdaging.

Maar… Dat Chinezen een ander gevoel voor humor hebben is nagenoeg wel bekend. Want wat hebben ze gedaan? Als een soort special effect begint het glas onder je te splinteren als je er op loopt. Waardoor het lijkt te breken en je zult vallen. Dit alles inclusief geluid van brekend glas.

Brug China special effect bodem glas breekt

Het is een optische illusie, maar werkt opvallend goed. Het blijkt op de grootste angst van de bezoekers in te spelen. Diverse video’s met schreeuwende toeristen zijn inmiddels viraal gegaan. Waaronder deze:

Glazen brug China breekt

Eerlijk is eerlijk; het ziet er wel angstig uit. Want hoe weet je of het nep is? Ik ben benieuwd. Zou jij dit doen? En hoe zou je reageren denk je?

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar China, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Bruggen