Waarom moet ik hier heen?

Ben jij een echte food daredevil? Reserveer dan een tafel bij Noma. Niet goedkoop, wel extreem goed. De gerechten worden gemaakt door een team van 30 chef-koks die ieder zo’n 80 uren per week werken. Maar ze doen het met liefde. Zie update!

Interieur Noma
Het interieur van Noma. Adam Mørk

Update: Sinds februari 2017 is Noma gesloten. Het restaurant sloot op het huidige adres, om eind van 2017 te openen op een nieuwe locatie. Met een bijzonder verhaal. Al 14 jaar (vanaf de opening) werkt de Gambiaanse Ali Sonko er als afwasser. De goedlachse man wordt gezien als ‘het hart en de ziel van het restaurant’. Chef-kok Rene Redzepi waardeert zijn medewerker enorm en maakt Sonko mede-eigenaar van het nieuwe restaurant van Noma. We houden je op de hoogte.

Noma behoorde al jaren tot de 10 beste restaurants ter wereld. Met vernieuwende technieken tovert de keuken, onder leiding van chef-kok René Redzepi, de beste gerechten op tafel.

Restaurant Noma in Kopenhagen
Wat kon je verwachten? Zo’n 20 diverse gerechten met vis, vlees, verse bloemen, (levende) insecten, noten en zelf geplukte zwammen, kruiden en grassen. Een maaltijd hier is genieten. Met name voor je smaakpapillen.

Meer informatie: www.noma.dk

Corno’s reistips:

Kopenhagen is ideaal voor een stedentrip. Je kunt de stad het gehele jaar bezoeken.

Restaurants