Sledehonden tocht op Groenland

Heerlijke ervaring om met deze dieren op pad te mogen

Een tocht met sledehonden op Groenland; Het is een van de beste manieren om het immense eiland te ontdekken. Waarbij je zelf ook actief kunt zijn. Oftewel je kunt kunt sturen, maar vooral remmen. Want de dieren gaan letterlijk los als jij het commando geeft.

In de diverse dorpen op Groenland zie je ze al: poolhonden. Deze dieren zijn gewend aan het arctische klimaat en genieten ervan als er op uit mogen. Een tocht met sledehonden is een unieke belevenis.

In de diverse dorpen op Groenland zie je ze al: poolhonden. Deze dieren zijn gewend aan het arctische klimaat en genieten ervan als er op uit mogen. Een unieke belevenis.

Er zijn diverse georganiseerde excursies op Groenland. Bij allemaal ga je met een gids op pad. Dat is verplicht, maar ook zeker wel nodig in verband met een bepaald soort roofdier in de buurt. De ijsbeer leeft hier ook namelijk. En nog in redelijk grote aantallen. Hou je ogen open of je er een ziet. Wat toch wel een extra dimensie aan je tocht geeft.

De gids heeft altijd een geweer bij zich. En hij zal dit gebruiken indien nodig. Maar een ijsbeer en een troep sledehonden gaan elkaar liever uit de weg. Gelukkig voor iedereen.

Bij de excursie gaan er meestal twee mensen op een slede. Eentje zit op de slee, terwijl de ander achterop staat en de slee stuurt. Als is sturen overdreven, want de dieren doen dat. Ze kennen de meeste routes en weten vaak de weg. 

Jij moet hooguit remmen. Dit doe je door met je voeten op een groot stuk ijzer te duwen. Ook leer je bepaalde commando’s om te dieren te sturen. Zoals hoe ze moeten stoppen (belangrijk) alsook hoe ze weer in beweging moeten komen.

Let onderweg goed op de dieren. Je zult zien dat de dieren echt genieten van het ‘uitlaten.’ De dieren zijn dit gewend en hun opengesperde bek met hangende tong is normaal. Je hoeft geen medelijden te hebben, je zult merken dat dit hun lust en hun leven is. Waardoor jij alleen maar meer zult genieten.

alle 6 artikelen over Groenland

Bekijk alle artikelen