Waarom moet ik hier heen?

Groenland is een van de beste bestemmingen voor het Noorderlicht; ook al weet bijna niemand dat. Het zuiden van het eiland ligt precies in de Noorderlicht 'hotspot'. Waardoor je extra veel kans hebt in de winter.

Het Noorderlicht op Groenland; het is niet bij iedereen bekend. Maar dit immense eiland is een van de beste plekken om het Noorderlicht te zien. Waarbij vaak niet alleen groen, maar ook rood licht te zien is. Alsook geel. En omdat de lichtvervuiling er zeer beperkt is, kun je het bijna overal extreem goed zien.

Noorderlicht Groenland
Het Noorderlicht in Groenland. VisitGreenland

Langzaam komt hier het Noorderlicht-toerisme op gang en iedereen die het heeft gezien zegt: Dit moet je eens in je leven meemaken. Als je in de winter op Groenland bent, moet je geregeld omhoog kijken. Al kun je het bijna niet missen.

De beste lokaties voor het Noorderlicht in Groenland:

De hoofdstad Nuuk is eigenlijk de minste plek door de vele lampen, waardoor je het Noorderlicht minder goed ziet. Maar net als in steden als Qaqortoq, Ammassalik en Ilulissat loop je zo de stad uit en heb je vrij zicht.

Met name Disko Bay is perfect voor het zien van het licht. Het ligt aan de kust, waardoor je vaak geen bewolking hebt die je zicht blokkeert.

Waarom is hier zo’n mooi Noorderlicht?

  • Het zuiden ligt precies in de zogeheten ‘noorderlichtring’. En dus heb je het Noorderlicht pal boven je.
  • Groenland is nauwelijks bewoond. Hierdoor is er weinig onnatuurlijk licht en zie je opvallend veel aan de hemel.
  • Aan de andere kant staat hier vaak wel een traditioneel rood huisje in de buurt. Zodat je diepte in je foto’s krijgt.
  • Er ligt op veel plaatsen sneeuw, waardoor het Noorderlicht extra sterk wordt weerkaatst.

Beste tijd voor het Noorderlicht in Groenland:

De beste maanden zijn oktober en november alsook februari, maart en (iets minder) april. Al heb je in de tussenliggende maanden ook wel een kans. Als je ergens verblijft kun je vragen of je gewaarschuwd wordt als iemand het Noorderlicht spot.

Meer informatie: www.visitgreenland.com/northern-lights/

Waar kan ik nog meer het Noorderlicht zien?