Noorderlicht op Groenland

Dit immense eiland is beroemd vanwege zijn felle Aurora Borealis

Het noorderlicht op Groenland zien is een unieke belevenis. Niet iedereen weet dat Groenland een van de beste bestemmingen is voor het noorderlicht. Maar dit immense eiland biedt veel mogelijkheden om het natuurspektakel te zien. Waarbij vaak niet alleen groen, maar ook rood licht te zien is. Dit zijn de beste tips om het noorderlicht op Groenland te zien.

Het zuiden van het eiland ligt precies in de noorderlicht hotspot. Waardoor je extra veel kans hebt in de winter. En omdat de lichtvervuiling er zeer beperkt is, kun je het bijna overal extreem goed zien.

Langzaam komt op Groenland het Noorderlicht-toerisme op gang en iedereen die het heeft gezien zegt: Dit moet je eens in je leven meemaken. Als je in de winter op Groenland bent, moet je geregeld omhoog kijken. Al kun je het bijna niet missen.

De beste locaties voor het Noorderlicht in Groenland

Noorderlicht Groenland

De hoofdstad Nuuk is eigenlijk de minste plek door de vele lampen, waardoor je het Noorderlicht minder goed ziet. Maar net als in steden als Qaqortoq, Ammassalik en Ilulissat loop je zo de stad uit en heb je vrij zicht. 

Met name Disko Bay is perfect voor het zien van het licht. Deze imposante baai ligt aan de kust, waardoor je vaak geen bewolking hebt die je zicht blokkeert. Fotografen zijn dol op deze plek om foto's te maken van het natuurspektakel.

Waarom is hier zo’n mooi Noorderlicht?

  • Het zuiden ligt precies in de zogeheten noorderlicht ring. En dus heb je het noorderlicht pal boven je.
  • Groenland is nauwelijks bewoond. Hierdoor is er weinig onnatuurlijk licht en zie je opvallend veel aan de hemel.
  • Aan de andere kant staat hier vaak wel een traditioneel rood huisje in de buurt. Zodat je diepte in je foto’s krijgt.
  • Er ligt op veel plaatsen sneeuw, waardoor het noorderlicht extra sterk wordt weerkaatst.

Beste tijd voor het Noorderlicht in Groenland

De beste maanden zijn oktober en november alsook februari, maart en (iets minder) april. Al heb je in de tussenliggende maanden ook wel een kans. Als je ergens verblijft kun je vragen of je gewaarschuwd wordt als iemand het noorderlicht spot.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Groenland

Lees mijn Tips

alle 6 artikelen over Groenland

Bekijk alle artikelen