Hwange National Park

Een van de meest beroemde safariparken van Afrika

Hwange National Park is ideaal voor een safari. Dit immense natuurgebied in Zimbabwe herbergt de Big Five en nog veel meer dieren. Het is vooral beroemd vanwege de vele olifanten, maar je hebt ook een redelijke kans op Afrikaanse wilde honden bijvoorbeeld.

Het beroemde Hwange National Park ligt relatief dichtbij de Victoria-watervallen. En dus kun je die twee goed combineren. Zo kun je je een dag vergapen aan de watervallen en meerdere dagen op safari. Waarbij je in de vroege ochtend alsook in de namiddag op zoek gaat naar de vele dieren die hier leven.

Een olifantenfamilie met jong in Hwange National Park. ©Corno van den Berg

Overnachten in het park

Zorg dat je ook slaapt in of bij het park, bijvoorbeeld op de campsites of in de diverse lodges. Zodat je de heerlijke geluiden van Afrika hoort. Iets wat op zich al een ervaring is.

De ingang van Hwange National Park. ©Corno van den Berg

Dit heeft nog een voordeel. Als je dan op safari begint de tocht eigenlijk al bij het instappen. Je zult verbaasd zijn hoeveel dieren in de buurt van jouw tent of kamer leven.

Zo ziet waterplezier bij olifanten er uit. ©Corno van den Berg

De dieren van Hwange National Park

Hwange staat bekend om zijn vele soorten dieren. Met roofdieren als leeuwen, jachtluipaarden en luipaarden. Maar je ziet hier waarschijnlijk ook olifant, buffel, witte neushoorn of zwarte neushoorn. Al zijn de laatste twee wel echt bijzonder. Daarnaast kom je vanzelf veel prooidieren tegen, zoals diverse soorten antilopen, zebra's en wrattenzwijnen.

Hoe kom ik hier:

De hoofdingang van Hwange National Park ligt op 100 kilometer van de Victoria-watervallen. Mede daardoor kun je beiden goed combineren op je rondreis door Zimbabwe. Hwange is het meer dan waard.

Een olifant neemt een modderbad in Hwange. ©Corno van den Berg

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zimbabwe

Lees mijn Tips

alle 12 artikelen over Zimbabwe

Bekijk alle artikelen