Waarom moet ik hier heen?

De Alexanderplatz is een beroemd plein in Berlijn. In de volksmond wordt het ook wel 'Alex' genoemd. Het plein is vernoemd naar Alexander I, een liberale Russische tsaar uit Sint Petersburg. Voor de val van de Muur was het plein het centrum van Oost-Berlijn. De DDR-overheid liet aan het plein belangrijke overheidsgebouwen en...

De Alexanderplatz is een beroemd plein in Berlijn. In de volksmond wordt het ook wel ‘Alex’ genoemd. Het plein is vernoemd naar Alexander I, een liberale Russische tsaar uit Sint Petersburg. Voor de val van de Muur was het plein het centrum van Oost-Berlijn. De DDR-overheid liet aan het plein belangrijke overheidsgebouwen en prestigeprojecten bouwen, zoals het Interhotel Stadt Berlin. Na 1989 waren er talloze plannen om het plein op te knappen, maar daar is weinig van terecht gekomen.

Meer informatie: www.alexanderplatz.com


Corno’s reistips:

Berlijn is een ideale stad voor een stedentrip. De stad is het gehele jaar te bezoeken, maar de zomer is erg druk. Ook populair zijn het voorjaar (april tot en met juni) en het najaar (september tot en met oktober). Dan kun je goed zien waarom Berlijn behoort tot de groenste steden van Europa. Bijna een kwart van Berlijn bestaat uit parken, meren en kanalen. In de winter heb je kans op sneeuw en is het relatief rustig bij de grotere musea, zeker doordeweeks.