Waarom moet ik hier heen?

Het Großer Tiergarten is een park, waar ook het beroemde Tierpark Berlin gevestigd is. Het Großer Tiergarten is verreweg het grootste park van Berlijn en een ideale plek voor een wandeling. Vroeger was het een jachtgebied, maar nu is het een oase van rust, waarna je op je gemak wat kunt drinken bij de diverse restaurantjes.

Het Großer Tiergarten is verreweg het grootste park van Berlijn. Van oorsprong is het een jachtgebied, al begon het in 1527 klein. Maar door de aankoop van meer en meer grond werd het jachtgebied voor de Brandenburgse keurvorsten steeds groter. In het immense gebied werd wild uitgezet, terwijl hekken er voor zorgden dat de dieren niet konden ontsnappen.

Toen Berlijn groeide bleef alleen dit deel nog over als park. Met 210 hectare is het bijvoorbeeld bijna dubbel zo groot als Hyde Park in Londen. Central Park in New York is de helft groter dan Großer Tiergarten. De dierentuin in het park is de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest vanwege ijsbeerjong Knut, die een hit op social media werd.

Meer informatie: www.stadtentwicklung.berlin.de

Corno’s reistips:

Berlijn is een ideale stad voor een stedentrip. De stad is het gehele jaar te bezoeken, maar de zomer is erg druk. Ook populair zijn het voorjaar (april tot en met juni) en het najaar (september tot en met oktober). Dan kun je goed zien waarom Berlijn behoort tot de groenste steden van Europa. Bijna een kwart van Berlijn bestaat uit parken, meren en kanalen. In de winter heb je kans op sneeuw en is het relatief rustig bij de grotere musea, zeker doordeweeks.

Regel je excursies vooraf online:

Dierentuin