Großer Tiergarten

Heerlijk wandelen in een oase van rust, met de beroemde dierentuin

Het Großer Tiergarten is verreweg het grootste park van Berlijn. Van oorsprong is het een jachtgebied, al begon het in 1527 klein. Maar door de aankoop van meer en meer grond werd het jachtgebied voor de Brandenburgse keurvorsten steeds groter. In het immense gebied werd wild uitgezet, terwijl hekken er voor zorgden dat de dieren niet konden ontsnappen. Dit zijn de beste tips voor het Großer Tiergarten.

Toen Berlijn groeide bleef alleen dit deel nog over als park. Met 210 hectare is het bijvoorbeeld bijna dubbel zo groot als Hyde Park in Londen. Central Park in New York is de helft groter dan Großer Tiergarten. De dierentuin in het park is de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest vanwege ijsbeerjong Knut, die een hit op social media werd.

In het Großer Tiergarten is een park waar ook het beroemde Tierpark Berlin gevestigd is. Het park is een ideale plek voor een wandeling. Vroeger was het een jachtgebied, maar nu is het een oase van rust. Waarna je op je gemak wat kunt drinken bij de diverse restaurantjes.

Overnachten in Berlijn

De stad biedt talloze mogelijkheden om te verblijven. Je kunt eenvoudig de nacht doorbrengen in een van de vele hotels, als zijn er ook goede (en schone) hostels en zelfs gezellige Bed & Breakfasts. Je vindt de meesten in het centrum of net erbuiten.

Bekijk de leukste accommodaties in Berlijn

Boek je excursies online

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Berlijn

Lees mijn tips

alle 11 artikelen over Berlijn

Bekijk alle artikelen