Waarom moet ik hier heen?

Zwemmen in een oude goederencontainer in de Spree. Zowel in de zomer als in de winter. Of gewoon gezellig een biertje drinken. Met geregeld bekende dj's die draaien op de achtergrond.

In de Spree-rivier ligt het Badeschiff, een heel bijzonder stadszwembad. Het Badeschiff is een oude goederencontainer die in de Spree is gedumpt. Het was een idee van kunstenares Susanne Lorenz, die in 2004 meedeed aan het Stadtkunstprojekte in Berlijn.

Het doel was om de Spree-rivier nieuw leven in te blazen. Opmerkelijk is dat zowel in de zomer als in de winter in het Badeschiff kan worden gezwommen In de winter is het complex overdekt. Het Badeschiff is ook een populaire plek om een biertje te drinken, in de zomer zijn er ook geregeld dj’s.

Corno’s reistips:

Berlijn is een ideale stad voor een stedentrip. De stad is het gehele jaar te bezoeken, maar de zomer is erg druk. Ook populair zijn het voorjaar (april tot en met juni) en het najaar (september tot en met oktober). Dan kun je goed zien waarom Berlijn behoort tot de groenste steden van Europa. Bijna een kwart van Berlijn bestaat uit parken, meren en kanalen. In de winter heb je kans op sneeuw en is het relatief rustig bij de grotere musea, zeker doordeweeks.

Regel je excursies vooraf online:

Zwembaden