blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Het Badeschiff

Idee van kunstenares wordt populair stadszwembad

In de Spree-rivier ligt het Badeschiff, een heel bijzonder stadszwembad. Het Badeschiff is een oude goederencontainer die in de Spree is gedumpt. Het was een idee van kunstenares Susanne Lorenz, die in 2004 meedeed aan het Stadtkunstprojekte in Berlijn. Dit zijn de beste tips voor het Badeschiff.

Zwemmen in een oude goederencontainer in de Spree. Zowel in de zomer als in de winter. Of gewoon gezellig een biertje drinken. Met geregeld bekende dj's die draaien op de achtergrond.

Briljant concept

Het doel was om de Spree-rivier nieuw leven in te blazen. Opmerkelijk is dat zowel in de zomer als in de winter in het Badeschiff kan worden gezwommen. In de winter is het complex overdekt. Het Badeschiff is ook een populaire plek om een biertje te drinken, in de zomer zijn er ook geregeld dj’s.

Overnachten in Berlijn

De stad biedt talloze mogelijkheden om te verblijven. Je kunt eenvoudig de nacht doorbrengen in een van de vele hotels, als zijn er ook goede (en schone) hostels en zelfs gezellige Bed & Breakfasts. Je vindt de meesten in het centrum of net erbuiten.

Bekijk de leukste accommodaties in Berlijn

Boek je excursies online

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Berlijn

Lees mijn tips

alle 11 artikelen over Berlijn

Bekijk alle artikelen