blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Berlijn

Een heerlijke hippe stad met een zichtbaar rumoerig verleden

Berlijn is een heerlijke stad in Duitsland. Typisch Duits, maar ook weer niet. Die je eenvoudig zelf kunt ontdekken, er zijn genoeg musea, restaurants en bars die de moeite waard zijn. In een heerlijke relaxte sfeer.

Berlijn is historisch gezien van groot belang. Met name wat architectuur betreft. Tegenwoordig blijft de Duitse hoofdstad zich cultureel ontwikkelen; Berlijn is ook nu nog hot. Bij jong en oud. Berlijn behoort tot de groenste steden van Europa: bijna een kwart van Berlijn bestaat uit parken, meren en kanalen. En het is waarschijnlijk de meeste levendige stad van Duitsland.

Dit is een ideale stad voor een stedentrip. De stad is het gehele jaar te bezoeken, maar de zomer is erg druk. Ook populair zijn het voorjaar (april tot en met juni) en het najaar (september tot en met oktober). Dan kun je goed zien waarom Berlijn behoort tot de groenste steden van Europa. Bijna een kwart van Berlijn bestaat uit parken, meren en kanalen. In de winter heb je kans op sneeuw en is het relatief rustig bij de grotere musea, zeker doordeweeks.

Een levend openluchtmuseum

Berlijn kent een rumoerig verleden, wat in dit openluchtmuseum nog overal te zien is. Tegenwoordig is het vooral een hippe stad, waar jong en oud graag naar toe gaan. Lekker dichtbij en dus perfect voor een stedentrip, of zelfs twee.

De ouderen komen vooral voor de wereldberoemde architectuur. Die te zien is in gebouwen als Brandenburger Tor, de Rijksdag en Slot Charlottenburg. Zij geven de stad sfeer en status, zeker in combinatie met de vele kunsttentoonstellingen en de diverse musea.

Jongeren bezoeken Berlijn vooral voor het hippe uitgaansleven, dat continu verandert. Naast de vele clubs en bars moet de stad het ook vooral hebben van de vele feesten, festivals en dansevenementen. Het is tevens een stad om te shoppen. Het heeft onder meer het grootste warenhuis van Europa, de KaDeWe aan de Kurfürstendamm.

Boek je excursies online

alle 12 artikelen over Berlijn

Bekijk alle artikelen