Altes Museum

Het hoogtepunt van het neo-classicisme in Berlijn

Het Altes Museum staat in Berlijn. het behoort tot de meest prestigieuze musea in Duitsland. Het indrukwekkende gebouw werd ontworpen door Karl Friedrich Schinkel, de architect die bijvoorbeeld ook het Konzerthaus en de Neue Wache ontwierp. Hij bouwde het museum tussen 1823 en 1828. Dit zijn de beste tips om het Ales Museum te bezoeken.

Tegenwoordig wordt het gezien als een hoogtepunt van het neo-classicisme. In de Tweede Wereldoorlog liep het gebouw schade op. Pas in 1966 opende het weer haar deuren voor het publiek. Het museum ligt op het Museumsinsel in Berlijn.

De indrukwekkende collectie

Het Altes Museum is wereldberoemd om zijn uitgebreide collectie van kunst uit de oudheid. Oorspronkelijk werd het museum gebouwd om onderdak te verschaffen aan de kunstcollectie van de Koninklijke familie van Pruisen.

Overnachten in Berlijn

De stad biedt talloze mogelijkheden om te verblijven. Je kunt eenvoudig de nacht doorbrengen in een van de vele hotels, als zijn er ook goede (en schone) hostels en zelfs gezellige Bed & Breakfasts. Je vindt de meesten in het centrum of net erbuiten.

Bekijk de leukste accommodaties in Berlijn

Boek je excursies online

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Berlijn

Lees mijn tips

alle 11 artikelen over Berlijn

Bekijk alle artikelen