Waarom moet ik hier heen?

Het Altes Museum is wereldberoemd om zijn uitgebreide collectie van kunst uit de oudheid. Oorspronkelijk werd het museum gebouwd om onderdak te verschaffen aan de kunstcollectie van de Koninklijke familie van Pruisen.

Het Altes Museum staat in Berlijn. het behoort tot de meest prestigieuze musea in Duitsland. Het indrukwekkende gebouw werd ontworpen door Karl Friedrich Schinkel, de architect die bijvoorbeeld ook het Konzerthaus en de Neue Wache ontwierp. Hij bouwde het museum tussen 1823 en 1828.

Tegenwoordig wordt het gezien als een hoogtepunt van het neo-classicisme. In de Tweede Wereldoorlog liep het gebouw schade op. Pas in 1966 opende het weer haar deuren voor het publiek. Het museum ligt op het Museumsinsel in Berlijn.

Corno’s reistips:

Berlijn is een ideale stad voor een stedentrip. De stad is het gehele jaar te bezoeken, maar de zomer is erg druk. Ook populair zijn het voorjaar (april tot en met juni) en het najaar (september tot en met oktober). Dan kun je goed zien waarom Berlijn behoort tot de groenste steden van Europa. Bijna een kwart van Berlijn bestaat uit parken, meren en kanalen. In de winter heb je kans op sneeuw en is het relatief rustig bij de grotere musea, zeker doordeweeks.

Regel je excursies vooraf online:

Musea