Waarom moet ik hier heen?

Het Beierse Woud was het eerste nationale park van Duitsland. Een heerlijke wandelplek waar de mens niet ingrijpt. Dat in elk seizoen te bezoeken is, al is het voorjaar hier extra mooi. Met diverse bloemen en planten in bloei.

Het Beierse Woud in het zuiden van Duitsland is een heerlijke plek om te ontdekken. Hier kun je dagenlang wandelen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een dag op pad. Er zijn talloze gemarkeerde wandelpaden. In het Duits heet dit immense natuurgebied Nationalpark Bayerischer Wald.

Langs de grens met Tsjechië

Het Beierse Woud loopt ruwweg gezegd van Regensburg tot aan Passau. Dit immense natuurgebied loopt langs de grens met Tsjechië. Aan de Tsjechische kant ligt het Nationaal park Šumava, waar dieren zonder problemen kunnen oversteken.

Großer Arber is met 1.456 meter de hoogste top. Door het park stroomt de rivier de Regen. Hij bestaat uit de Weisser Regen en Schwarzer Regen die samen verder stromen naar de stad Regensburg.

Het beschermde gebied is zo’n 240 km² groot. Het werd in 1970 het eerste nationaal park van Duitsland. En terecht. Als je hier rond loopt merk je dat dit nog lekker ruig is. Met veel dieren die hier leven.

De dieren van het Beierse Woud

Wolven in het Beierse Woud.
Wolven in het Beierse Woud.

In deze wildernis kun je dieren tegenkomen als auerhoen, Europese lynx, slechtvalk, Europese wilde kat, zwarte ooievaar, oehoe, Europese otter en wolf (erg zeldzaam).

Meer informatie: www.nationalpark-bayerischer-wald.de/

Corno’s reistips:

Duitsland is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar Duitsland te regelen.