Waarom moet ik hier heen?

Het Neues Museum behoort tot de meest beroemde musea als het om oude kunstschatten gaat. Het meest beroemd in de collectie is de buste van de Egyptische koningin Nefertiti, maar ook de papyrus-collectie wordt geroemd door wetenschappers.

Het Neues Museum in Berlijn in Duitsland werd tussen 1843 en 1855 gebouwd. Dit gebeurde onder leiding van architect Friedrich August Stüler, een student van Karl Friedrich Schinkel die het Altes Museum had ontworpen.

In 1939 werd het museum zwaar beschadigd tijdens de bombardementen op Berlijn. Pas op 17 oktober 2009 ging het weer open, volledig gerestaureerd. Het Neues Museum ligt aan de Museumsinsel.

Meer informatie: www.smb.museum/museen-und-einrichtungen/neues-museum/

Corno’s reistips:

Berlijn is een ideale stad voor een stedentrip. De stad is het gehele jaar te bezoeken, maar de zomer is erg druk. Ook populair zijn het voorjaar (april tot en met juni) en het najaar (september tot en met oktober). Dan kun je goed zien waarom Berlijn behoort tot de groenste steden van Europa. Bijna een kwart van Berlijn bestaat uit parken, meren en kanalen. In de winter heb je kans op sneeuw en is het relatief rustig bij de grotere musea, zeker doordeweeks.

Regel je excursies vooraf online:

Musea