Waarom moet ik dit doen?

De Trabant werd verguisd in het Westen, maar aanbeden in Oost-Europa. Maar sinds de productie van de Trabant is gestopt wint het grappige autootje aan populariteit. En dus kun je nu in een Trabi door Berlijn rijden, langs de beste bezienswaardigheden. Het is een erg leuke manier om de stad te verkennen.

De Trabant is een grappig autootje, die inmiddels allang niet meer in productie is. Maar je ziet nog wel rijden in Berlijn, al worden ze schaars. Via deze excursie kun je op een leuke manier kennis maken met de auto (stel je er niets moderns bij voor) en de stad.

Meer informatie: www.trabi-safari.de

Corno’s reistips:

Berlijn is een ideale stad voor een stedentrip. De stad is het gehele jaar te bezoeken, maar de zomer is erg druk. Ook populair zijn het voorjaar (april tot en met juni) en het najaar (september tot en met oktober). Dan kun je goed zien waarom Berlijn behoort tot de groenste steden van Europa. Bijna een kwart van Berlijn bestaat uit parken, meren en kanalen. In de winter heb je kans op sneeuw en is het relatief rustig bij de grotere musea, zeker doordeweeks.

Regel je excursies vooraf online: