Stasi-Museum

De sfeer van de Koude Oorlog is hier nog voelbaar

Het Stasi-Museum in Berlijn is indrukwekkend. Hier vind je talloze overblijfselen te zien, die goed aangeven hoe de bewoners van Oost-Duitsland in de gaten werden gehouden. En hoe met harde hand bijvoorbeeld bewijs werd vergaard. Dit zijn de bezienswaardigheden van het Stasi-Museum.

In het Stasi-Museum krijg je een idee hoe de Stasi, een hardhandige communistische organisatie, opereerde. Je kunt er rondwandelen in de kantoren van onder andere baas Erich Mielke, waar zijn uniform nog steeds hangt. Je voelt hier de Koude Oorlog nog.

Bijzonder zijn de speciaal vervaardigde spionagemiddelen. Zo zijn er (toentertijd) high-tech camera’s te zien in autodeuren, planten, wanden, enzovoort.

Overnachten in Berlijn

De stad biedt talloze mogelijkheden om te verblijven. Je kunt eenvoudig de nacht doorbrengen in een van de vele hotels, als zijn er ook goede (en schone) hostels en zelfs gezellige Bed & Breakfasts. Je vindt de meesten in het centrum of net erbuiten.

Bekijk de leukste accommodaties in Berlijn

Hoe kom ik er?

Het museum ligt aan de Ruschestraße 103. Neem de tijd voor je bezoek. Het museum laat een intrigerend kijkje zien in hoe de overheid probeerde iedereen in de gaten te houden. Voor bezoekers  vinden dat dit in de toekomst nooit meer zou mogen.

Meer informatie: www.stasi-museum.de

Boek je excursies online

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Berlijn

Lees mijn tips

alle 11 artikelen over Berlijn

Bekijk alle artikelen