Waarom moet ik hier heen?

In het Stasi-Museum krijg je een idee hoe de Stasi, een hardhandige communistische organisatie, opereerde. Je kunt er rondwandelen in de kantoren van onder andere baas Erich Mielke, waar zijn uniform nog steeds hangt. Je voelt hier de Koude Oorlog nog.

Het Stasi-Museum in Berlijn is indrukwekkend. Hier vind je talloze overblijfselen te zien, die goed aangeven hoe de bewoners van Oost-Duitsland in de gaten werden gehouden. En hoe met hard hand bijvoorbeeld bewijs werd vergaard. Bijzonder zijn de speciaal vervaardigde spionagemiddelen. Zo zijn er (toentertijd) high-tech camera’s te zien in autodeuren, planten, wanden, enzovoort.

Hoe kom ik er?

Het museum ligt aan de Ruschestraße 103.

Meer informatie: www.stasi-museum.de

Corno’s reistips:

Berlijn is een ideale stad voor een stedentrip. De stad is het gehele jaar te bezoeken, maar de zomer is erg druk. Ook populair zijn het voorjaar (april tot en met juni) en het najaar (september tot en met oktober). Dan kun je goed zien waarom Berlijn behoort tot de groenste steden van Europa. Bijna een kwart van Berlijn bestaat uit parken, meren en kanalen. In de winter heb je kans op sneeuw en is het relatief rustig bij de grotere musea, zeker doordeweeks.

Regel je excursies vooraf online:

Musea