Cruise over de Nijl

Relaxte manier om langs steden en de mooiste Egyptische monumenten te reizen

Een cruise over de Nijl in Egypte. Het is overbekend alsook erg toeristisch. Maar eigenlijk moet je wel op één van de meest beroemde rivieren ter wereld hebben gevaren. Zeker ook omdat de Nijl voor de Oude Egyptenaren de belangrijkste waterweg was. En het zicht op de diverse monumenten en opgravingen is vanaf het water extra bijzonder.

De Nijlcruise over de Nijl-rivier is de meest populaire manier om dit deel van Egypte te ontdekken. Er is veel keuze aan mogelijkheden; het meest populair zijn de drie- of vierdaagse cruises.

Tegenwoordig is de keuze aan boottochten bij met name Luxor groot. Je kunt een uur het water op, maar je kunt ook in meerdere dagen cruisen. Let er wel op dat je bijvoorbeeld in Luxor de tijd hebt om zowel de oostelijke als de westelijke oever te bezoeken. Je bent hier al snel een dag kwijt, maar wie het echt goed wil zien eigenlijk meer.

Onderweg kom je veel traditionele felucca’s tegen. ©Corno van den Berg

Hoe ziet zo’n cruise er uit?

De cruise begint meestal in Aswan en eindigt doorgaans in Luxor. Of andersom. Al heb je ook cruises die naar het zuidelijker gelegen Aboe Simbel gaan. Verder is het net als de meeste cruises. Je eet en drinkt aan boord, net als slapen. De boot stopt geregeld bij interessante plaatsen, waaronder de beroemde Tempel van Kom Ombo. Waar je dan van boord mag om de tempels bijvoorbeeld te bekijken.

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Egypte

Lees mijn tips

alle 17 artikelen over Egypte

Bekijk alle artikelen