Waarom moet ik hier heen?

Een iglo van glas. Midden in de sneeuw van Finland. Dat is pas slapen met een fraai uitzicht. Zodat je het Noorderlicht niet mist. Sterker nog, je ziet het vanuit bed. Het kan in Igloo Village Kakslauttanen, idyllisch gelegen in Lapland.

Video iglo noorderlicht

Het idee is erg origineel. De iglo van blokken ijs kent iedereen van televisie. Deze bijzondere bouwkunst stamt af van de Inuit, ook vaak Eskimo’s genoemd. Maar de Finse glasiglo is nog veel sfeervoller. De bedden staan bewust in het midden, zodat het uitzicht op de omgeving en lucht altijd goed is.

kakslauttanen-glass-igloo-slapen-noorderlicht

De populaire hutten in dit unieke dorpje zijn gebouwd met speciaal thermoglas, waardoor de iglo eenvoudig een normale kamertemperatuur behoudt. Terwijl het buiten wel min 20 graden kan worden. Opmerkelijk is tevens dat het thermoglas niet kan bevriezen. Waardoor het uitzicht gegarandeerd is.

kakslauttanen-igloo-noorderlicht

En je hoeft niet de gehele nacht wakker te blijven. Zoals op veel plaatsen in Scandinavië wordt hier geregeld naar de lucht getuurd. Zodra iemand het poollicht (ook vaak als noorderlicht aangeduid) ziet, wordt een klok geluid. En hoef je alleen maar je ogen open te doen.

Wie eens in een glasiglo wil slapen, moet naar Saariselkä, idyllisch gelegen in Lapland. En boven de poolcirkel. Hotel Kakslauttanen ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van de luchthaven van Ivalo. Dat op zijn beurt eenvoudig vanuit Helsinki is te bereiken.

iglo-van-glas-finland

Ook overdag is hier genoeg te doen. De iglo’s liggen aan de rand van het Urho Kekkonen Nationaal Park. Ideaal voor een safari op een sneeuwscooter, waarbij je op zoek gaat naar rendieren. Ook kun je hier enkele uren (maar ook enkele dagen) met onvermoeibare sledehonden op pad. Wie rust zoekt, kan hier kilometers maken op langlaufski’s. En op deze manier zijn overtollige energie kwijt.

Meer info: Check hier de prijs

Corno’s reistips:

Wil jij een of meerdere nachtjes verblijven in Hotel Kakslauttanen? Dan hierbij een aantal handige tips om het maximale uit je verblijf te halen.