Waarom moet ik hier heen?

Het stadje Bonifacio is net even anders. Het ligt boven op een massieve rots, 80 meter boven de Middellandse Zee. Volgens velen is het één van de mooiste stadjes van Europa.

Bonifacio ligt in het uiterste zuiden van het eiland Corsica. Door de afgelegen plek heeft het (ook nu nog) vestingmuren, terwijl je in de oude stad met vele smalle straatjes, een doolhof van overkapte gangen en dicht tegen elkaar liggende huizen vindt.

De loodrechte rotswanden waarop het stadje staat is zacht krijtgesteente. Je ziet dat door erosie (en de beukende zee) diverse merkwaardige uithollingen in de wanden zijn ontstaan.

Corno’s reistips:

Corsica is het gehele jaar te bezoeken. Ideaal voor een voorjaars-, zomer- of herfstvakantie. Zie hieronder een aantal handige tips om je reis naar Corsica te regelen:

Heb je mijn reisverhaal over Corsica al gelezen?

Voorjaar op Corsica

Digital Detox. Disconnect. Mooie Engelse termen die een gevoel uitdrukken. Op zoek naar rust en ruimte. Ik ga het zoeken op een eiland; Corsica.

Reisverhaal

Digital Detox. Disconnected. White Spots. Mooie Engelse termen die een gevoel uitdrukken. Weg van alle moderne technologieën zoals wifi, mobiele telefoon, tv en meer. Ik ga op zoek naar rust en ruimte. Voor mijn eerste reis kies ik een eiland dat...