Waarom moet ik hier heen?

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee. Het is opvallend bergachtig en (mede daarom) dunbevolkt. Met opvallende krijtrotsen. Karakteristiek is de begroeiing met maquis: ruig, kruidachtig struikgewas. Dat je tijdens een wandeling al snel ziet.

Corsica (Corse in het Frans) is een eiland dat genoeg biedt voor een complete vakantie. Het herbergt bijvoorbeeld natuurreservaten die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan. Maar je vindt hier ook talloze stadjes met eeuwenoude burchten en citadellen. Een heerlijk wandeleiland voor de kust van Frankrijk, met een warm klimaat.

Corno’s reistips:

Corsica is het gehele jaar te bezoeken. Ideaal voor een voorjaars-, zomer- of herfstvakantie. Zie hieronder een aantal handige tips om je reis naar Corsica te regelen:

Lees ook mijn reisverhaal over Corsica:

Voorjaar op Corsica

Digital Detox. Disconnect. Mooie Engelse termen die een gevoel uitdrukken. Op zoek naar rust en ruimte. Ik ga het zoeken op een eiland; Corsica.

Reisverhaal

Digital Detox. Disconnected. White Spots. Mooie Engelse termen die een gevoel uitdrukken. Weg van alle moderne technologieën zoals wifi, mobiele telefoon, tv en meer. Ik ga op zoek naar rust en ruimte. Voor mijn eerste reis kies ik een eiland dat...

Krijtrotsen