blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Bun J Ride Tignes

De Winter Bungyjump in Tignes is niet voor angsthazen

De Bun J Ride is een beroemde wintersport bungeejump in het plaatsje Tignes in Frankrijk. Deze attractie is een bijzondere combinatie van bungeejumpen, schansspringen en ziplinen. Maar dan in de sneeuw in de Franse Alpen.

De naam is natuurlijk een verwijzing naar de bungyjump. Waarbij je aan een koord de diepte in springt. De Bun J Ride is een van de vele varianten er op, maar wel een bijzondere. Hij is er al sinds 2014, maar lijkt wel met het jaar populairder te worden.

Je kunt op ski's, snowboard, een slee of op andere manieren de schans af. De schans is 30 meter lang, waarna je in een gat van zo'n 40 meter springt. Je kunt deze belevenis alleen in de winter doen.

Zo ziet de skischans er van boven uit. ©Andy Parant

Hoe ziet de Bun J Ride attractie er uit?

Je komt op je ski's of snowboard aan. Al kun je ook op een slee naar beneden, als je dat wilt. Via kabels wordt je begeleid. Logischerwijs krijg je vooraf veiligheidsinstructies. En wordt je in het speciale harnas gehesen. Je maakt snelheid op de skischans, waarna je vliegt in de lucht. Via twee speciale kabels blijf je in de lucht hangen, net als bij een bungeejump. Als je uiteindelijk weer stil hangt, worden de kabels verlengd en kun je op je gemak verder skiën in dit populaire wintersportgebied.

Onderweg op de skischans. ©Andy Parant

Door de constructie kun je acrobatische toeren uithalen. Veel wintersporters maken de mooiste sprongen, zoals een koprol en meer op deze attractie. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden. De mensen die er werken kun je de beste tips geven. Ook kun je ter plekke video's zien van hoe andere durfals de skischans nemen. Maar ja, je moet het wel durven om bijvoorbeeld voorover te springen, toch?

Zelf ook een bungeejump doen?

Deze adrenaline verhogende sprong kan inmiddels op talloze plaatsen, maar is vooral bekend geraakt door de eerste commerciële bungeejumps in Nieuw-Zeeland. Lang niet iedereen weet dat de eerste bungeejump uit Vanuatu komt. Zie mijn artikel over de originele bungeejump op Vanuatu.

Wat is de locatie van de Bun J Ride?

De Winter Bungyjump ligt in Tignes in de Savoie. De attractie ligt op een hoogte van 1.860 meter bij de 'Lac' blauwe piste bij de Merles skilift. Tignes en is een bekend gebied om te wintersporten. Het ligt vlakbij Albertville, waar in 1992 de Winterspelen werden georganiseerd. 

Zie meer op de officiële website

Bekijk de video

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Frankrijk

Lees mijn Tips

alle 72 artikelen over Frankrijk

Bekijk alle artikelen