Waarom moet ik hier heen?

Normandië is ruige kust, heerlijke stranden en een rijk verleden. Dat opvallend dichtbij is, maar toch zo compleet anders. Perfect om te wandelen en lekker te eten en drinken.

Normandië speelde in Tweede Wereldoorlog een hoofdrol vanwege de landing van de geallieerde troepen op D-Day. Verder telt Normandië een veelheid aan toeristische bezienswaardigheden, zoals het centrum van Le Havre en het Amerikaanse kerkhof van Colleville-Sur-Mer. Dit was ook de plek waar de impressionistische Franse schilder Claude Monet woonde. Dit is ruig Frankrijk.

Lees mijn Reisverhaal:

Ik maakte een heerlijke reis naar Normandië. Lees mijn reisverhaal en ontdek zelf de diversiteit van de regio.

Normandië; wandelen op de D-Day Stranden

Op 5 mei, onze Bevrijdingsdag, ben ik op een bijzondere plek. De D-Day stranden van Normandië, waar geallieerden in 1944 de eerste stap zetten voor onze bevrijding. Ik rij in een jeep langs de beroemde stranden en steile kliffen, en ontdek op de terugweg Calvados.

Reisverhaal
Normandië D-Day

De D-Day stranden van Normandië wilde ik altijd al bezoeken. En meer horen over de geschiedenis. Ik doe dat te voet langs de kust, maar ook in jeep uit de Tweede Wereldoorlog. Met een zeer kleurrijke chauffeur.

Corno’s reistips:

Frankrijk; prima te bereizen met de auto, de trein of met het vliegtuig. Een mix van leuke stedentrips, strandvakanties of vertoeven in het binnenland. Hieronder een aantal handige tips om je vakantie in Frankrijk te organiseren.