Vlieg met vogels in een Ultra Light of luchtballon

Unieke excursie in Frankrijk waar je vliegt als een vogel met vogels

Vliegen met vogels, maar dan in het echt. In een ultra light vliegtuig (ook wel ULM genoemd) of een luchtballon kun je de lucht in met ganzen en eenden. Het idee komt van de Fransman Christian Moullec, die al in 1995 ging vliegen met deze dieren in Bretagne in Frankrijk.

Wil jij eens vliegen met vogels in een ultra light of luchtballon? Dan is dit de excursie voor jou om te doen. Je vliegt erg dichtbij in de open lucht met de vogels. Samen met de Birdman Christian Moullec.

Een ultralight vliegtuig met ganzen. ©Christian Moullec

Een excursie voor een goed doel

Moullec is een vogelaar en is dol op vogels. Het doel destijds was eigenlijk om jonge dwergganzen uit te zetten in Lapland. Hij ging met zijn ultra light de lucht in om de dieren de route te laten zien. In eerste instantie vloog hij met brandganzen en zelfs kraanvogels. Beelden van zijn vluchten gingen de wereld over.

De dieren wilden hem in eerste instantie niet volgen. Moullec zorgt ervoor dat hij de eerste ‘ouder’ is die de dieren zien. Waardoor ze hem volgen met alles wat hij doet. En als ze oud genoeg zijn, verlaten ze hem en gaan ze de wijde wereld in.

Hoe ziet de excursie er uit?

Moullec biedt nu al een aantal jaar vluchten aan voor reizigers. En dan met name met ganzen en eenden. Je krijgt eerst uitleg over de trip, wat je allemaal te zien krijgt en hoe je moet reageren als de dieren naast je komen vliegen. Alles wordt vastgelegd op video, zodat je het altijd nog terug kunt kijken. 

Ultra Light of luchtballon?

Vliegen met vogels in een luchtballon. ©Christian Moullec

Je kunt kiezen uit een excursie met een Ultra Light vliegtuig of een luchtballon. De ultra light is de meest intieme ervaring. Alsook de excursie waarbij je het dichtstbij de vogels komt. De dieren vliegen geregeld vlak naast je en je kunt zien hoe ze in groepsformatie blijven vliegen, waarbij de ULM in het midden zit. Een ongekende ervaring.

In een luchtballon zit je met meerdere mensen en kun je zien hoe de dieren de ultra light volgen. Dit is ideaal voor foto’s, maar is wel minder dicht bij de vogels. Je vertrekt in de buurt van Coltines luchthaven ten zuiden van Clermont-Ferrand.

Meer informatie: www.voleraveclesoiseaux.com

Naar Frankrijk?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 79 artikelen over Frankrijk

Bekijk alle artikelen