Waarom moet ik hier heen?

De Ring of Kerry is een beroemde autoroute in Ierland. Door typisch Iers landschap; groene valleien met schapen, stenen huizen en meer. De route is goed te combineren met diverse wandelingen.

De Ring of Kerry is een van de beste autoritten van het Verenigd Koninkrijk. Je kunt hem per auto (en ook huurauto) of op de fiets afleggen. Deze ruim 180 kilometer lange route ligt in het zuidwesten van Ierland. De route is goed aangegeven, net als de stops onderweg.

Hoeveel auto rijden is de ring of Kerry?

De reis voert langs talloze heuvels, weilanden vol met schapen, kleine dorpjes en ruige baaien. De ruim 180 kilometer kun je doen in een dag, al is het wel veel. En je houdt dan nauwelijks tijd over om ergens te stoppen of om een stadje te bezoeken bijvoorbeeld.

Het is aan te raden om ergens onderweg te overnachten, zodat je ook de avond kunt meemaken. Met mogelijk een zonsondergang. Iets wat eigenlijk wel hoort bij deze plek, waar je vier seizoenen in een dag kunt hebben. Plan je reis dus ruim in.

Je hebt daarnaast de keuze om een extra rondje te rijden zodat je bij de beroemde Skellig-Eilanden kunt uitkijken. En waar je de boot kunt nemen naar de eilanden, die onder meer bekend zijn van de laatste Star Wars film. De route is meer dan de moeite waard. Terwijl ook deze eilanden zeer fraai zijn. Hou rekening met zo’n 20 kilometer extra rijden.

Let op!

Deze route is erg populair, waardoor het hier erg druk kan worden. Met name met touringcars die in het hoogseizoen (juli en augustus) voor verkeersopstoppingen kunnen zorgen. Zeker bij de weg naar de Skellig-Eilanden is het vaak druk.

Het is daarom handig om extra vroeg op pad te gaan (met vaak mooi zacht licht). Ook in het voorseizoen (mei tot half juni) en naseizoen (september en oktober) is deze route meer dan de moeite waard. En dus rustiger.

Meer informatie: http://www.ireland.com/nl-nl/routes/wild-atlantic-way/ring-of-kerry

Corno’s reistips:

Heb jij Ierland ook op je Bucket List staan? En dan met name de Ring of Kerry? Plan je reis naar en door Ierland aan de hand van de volgende tips.

Autoroutes