Schiereiland van Dingle

Ruige kust met mooiste strand van Ierland

Het schiereiland Dingle in Ierland is lekker ruig. Het is een gebied met steile kusten, bergen erachter en pittoreske vissersdorpjes. Dit is Ierland zoals het moet zijn. En zoals het hopelijk nooit zal veranderen.

Deze regio spreekt tot de verbeelding. Dit schiereiland ligt in het westen van Ierland. De ruige kliffen en stranden zijn puur natuur en heerlijk rauw. Ideaal om lekker te wandelen.

Conor Pass

De Conor Pass in Ierland. ©Pixabay

De Conor Pass is een 7,1 kilometer lange bergweg. Het is een van de hoogste bergwegen in Ierland en een van de mooiste wegen om te rijden in het Verenigd Koninkrijk. Langs de weg vind je maar liefst vier meren, een fraaie waterval en stukken oud bos. Al is het vooral het uitzicht dat imponeert. 

Lees mijn artikel over de Conor Pass

Inch: mooiste strand van Ierland

En, Dingle heeft het mooiste strand van Ierland. Ideaal om zelf te verkennen. Het heet Inch en is volgens velen het mooiste strand van het land. Als je toch Dingle bezoekt, ga even kijken bij het strand en oordeel zelf.

Het dorpje Dingle

In het gelijknamige vissersdorpje Dingle kun je genieten van kleine restaurantjes en pubs. Hier ervaar je de Ierse tradities en sfeer. Op het menu vind je opvallend veel gerechten met vis en zeevruchten. Waaronder natuurlijk het vermaarde Fish and Chips.

Wandelen op Dingle

Het schiereiland heeft talloze goede wandelmogelijkheden. Er zijn vele wandelpaden beschikbaar. Sommigen wandelroutes gaan bergop, waardoor je altijd wordt beloond met een fraai uitzicht. 

Je kunt Dingle goed combineren met de Ring of Kerry, dat iets zuidelijker ligt. Een combinatie van beiden geeft een heerlijk beeld van Ierland op zijn ruigst.

Overnachten in de omgeving

Deze regio is perfect om op je gemak te verkennen. Ik deed er drie dagen (twee nachten) over. Je vindt langs de route talloze kleine hotels, knusse bed & breakfasts en handige appartementen. Wees er wel op tijd bij, dit is een zeer populaire regio. In de weekenden en vakanties zijn ze vaak vol.

alle 18 artikelen over Ierland

Bekijk alle artikelen