Waarom moet ik hier heen?

Dingle spreekt tot de verbeelding. Dit schiereiland ligt pal boven de Ring of Kerry, maar is toch anders. De ruige kliffen en stranden zijn puur natuur en heerlijk rauw. Ideaal om lekker  te wandelen.

Het schiereiland Dingle in Ierland is lekker ruig. Een gebied met steile kusten, bergen erachter en pittoreske vissersdorpjes. Dit is Ierland zoals het moet zijn. En zoals het hopelijk nooit zal veranderen.

Mooiste strand van Ierland

En, Dingle heeft het mooiste strand van Ierland. Ideaal om zelf te verkennen. Het heet Inch en is volgens velen het mooiste strand van Ierland. Als je toch Dingle bezoekt, ga even kijken bij het strand en oordeel zelf.

In het gelijknamige vissersdorpje Dingle kun je genieten van kleine restaurantjes en pubs. Hier ervaar je de Ierse tradities en sfeer. Met opvallend veel vis en zeevruchten. Waaronder natuurlijk het vermaarde Fish and Chips.

Het schiereiland heeft talloze goede wandelmogelijkheden. Er zijn talloze wandelpaden beschikbaar. Sommigen wandelroutes gaan bergop, waardoor je altijd wordt beloond met een fraai uitzicht.

Je kunt Dingle goed combineren met de Ring of Kerry, die iets zuidelijker ligt. Een combinatie van beiden geeft een heerlijk beeld van Ierland op zijn ruigst.

Meer informatie: www.dingle-peninsula.ie

Corno’s reistips:

Heb jij Ierland ook op je Bucket List staan? Plan je reis naar en door Ierland aan de hand van de volgende tips.