Waarom moet ik hier heen?

Het Noorderlicht, wie kent het niet? IJsland is beroemd om dit magische natuurfenomeen, zeker in combinatie met het wonderlijke landschap. Je hebt hier een reële kans om dit kleurenspektakel te zien. In volle glorie.

Beste video noorderlicht IJsland

Wie het noorderlicht heeft gezien, zal het beamen. Het is één van de mooiste natuurspektakels. Gordijnen van licht die dansen aan de hemel, in diverse kleuren. En IJsland is een van de beste plekken voor deze sierlijke show van Moeder Natuur. Misschien wel de mooiste show ter wereld.

Dit bijzondere fenomeen wordt ook wel poollicht of aurora borealis genoemd. Het wordt veroorzaakt door grote hoeveelheden geladen deeltjes. Deze komen voort uit explosies van de zon en deze verdwijnen in het immense heelal.

Om de aarde zit een groot magnetisch veld, dat de geladen deeltjes afbuigt. Deze komen in de buurt van de noordpool (en zuidpool) met een grote snelheid de atmosfeer binnen.

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.