Waarom moet ik hier heen?

De Laccadiven zijn een groep eilanden die ongeveer 400 kilometer voor de westkust van India liggen in de Arabische Zee. Ze behoren geologisch gezien tot dezelfde koraalatollen waartoe ook de Malediven behoren.

De Laccadiven; heb je er ooit over gehoord? Deze eilandengroep in India is bij ons nauwelijks bekend. De Malediven kent immers iedereen. Maar de Laccadiven (bij ons ook wel bekend als Lakshadweep) zijn veel minder bekend. Integendeel zelfs, veel mensen weten niet van het bestaan ervan. Terwijl ze wel bij elkaar horen volgens geologen. Mede daarom vertonen ze dus opvallend veel overeenkomsten.

Laccadiven vakantie
Het Maliku Atoll. Nasa

Verschil Malediven en Laccadiven

De Malediven liggen veel zuidelijker dan de Laccadiven en vormen een eigen land. De Laccadiven daarentegen zijn onderdeel van India. En zijn veel minder eilanden ontwikkeld dan de Malediven. Waardoor deze eilanden veel avontuurlijker zijn. En dus rustiger.

Daarnaast is de landoppervlakte ook veel kleiner. Alle eilanden bij elkaar hebben slechts 32km2 aan grondoppervlak. De grootste (en bekendste) eilanden zijn Kavaratti, Agatti, Minicoy en Amini. Met magische witte stranden en helder water. Die je allemaal kunt bezoeken. Waarbij je vanzelf veel dieren zult tegen komen; want veel is nog natuur.

De eilanden van de Laccadiven in India.
De eilanden van de Laccadiven in India.

Het rijke onderwaterleven:

Deze groep eilanden ligt voor de kust van India en zijn vooral bekend vanwege de stranden en het onderwaterleven. Dat nog in opvallend goede conditie is. Op diverse stranden leggen zeeschildpadden hun eieren. Onderwater ontmoet je talloze vissen en roggen. En met wat geluk ook haaien.

De uitstraling van deze eilanden is anders. Ook het aantal toeristen is minder. Samengevat kun je wel stellen dat de Laccadiven een hele andere ervaring oplevert dan de Malediven.

Hoe kom ik hier?

Agatti heeft een internationale luchthaven. Vanuit hier heb je directe vluchten naar diverse steden in India. Tussen de eilanden kun je eenvoudig met boten reizen.

Corno’s reistips:

Als je naar de Laccadiven wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of je laten ontzorgen door een reisorganisatie. Vaak wordt een bezoek gecombineerd met een rondreis door India. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Eilanden