Waarom moet ik hier heen?

De Laccadiven zijn een groep eilanden die ongeveer 400 kilometer voor de westkust van India liggen in de Arabische Zee. Ze behoren geologisch gezien tot dezelfde koraalatollen waartoe ook de Malediven behoren.

Engelse naam: Laccadive, Lokale naam: Lakshadweep

De Laccadiven; heb je er ooit over gehoord? De Malediven kent immers iedereen. Maar de Laccadiven (bij ons ook wel bekend als Lakshadweep) zijn veel minder bekend. Integendeel zelfs, veel mensen weten niet van het bestaan ervan. Terwijl ze wel bij elkaar horen volgens geologen. Mede daarom vertonen ze dus opvallend veel overeenkomsten.

Laccadiven vakantie
Het Maliku Atoll. Nasa

Corno’s reistips:

Als je naar de Laccadiven wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of je laten ontzorgen door een reisorganisatie. Vaak wordt een bezoek gecombineerd met een rondreis door India. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Verschil Malediven en Laccadiven

De Malediven liggen veel zuidelijker dan Laccadiven en zijn een eigen land. De Laccadiven daarentegen zijn onderdeel van India. En zijn veel minder ontwikkeld dan de Malediven. Waardoor deze eilanden veel avontuurlijker zijn.

Daarnaast is het ook veel kleiner. Alle eilanden bij elkaar hebben slechts 32km2 aan grondoppervlak. De grootste (en bekendste) eilanden zijn Kavaratti, Agatti, Minicoy en Amini.

Video Lakshadweep Laccadiven

Deze groep eilanden ligt voor de kust van India en zijn vooral bekend vanwege de stranden en het onderwaterleven. Dat nog in opvallend goede conditie is. Op diverse stranden leggen zeeschildpadden hun eieren. Onderwater ontmoet je talloze vissen en roggen. En met wat geluk ook haaien. Samengevat kun je wel stellen dat de Laccadiven een hele andere ervaring oplevert dan de Malediven.

Hoe kom ik hier?

Agatti heeft een internationale luchthaven. Vanuit hier heb je directe vluchten naar diverse steden in India. Tussen de eilanden kun je eenvoudig met boten reizen.

Eilanden