Waarom moet ik hier heen?

Milford Sound is de bekendste (en meest populaire) fjord van Fiordland National Park. Dit fjord snijdt 22 kilometer het ruige Nieuw-Zeelandse landschap in.  Met de beroemde Mitre Peak.

Milford Sound is een ideale plek om te wandelen, kajakken en wilde dieren spotten. En voor een cruise door de fjorden. De naam is afkomstig van Milford Haven, een voormalig walvisvaarderstadje in Wales.

Milford Sound
Even rond kijken bij Milford Sound. Corno van den Berg

Het bekendst van alle bergen in dit enorme gebied is Mitre Peak, dat pontificaal in Milford Sound ligt. Het is feitelijk een 1.692 meter hoge spitse top, die recht uit zee steekt. Let wel, onder water loopt de rots nog 311 meter door.

Mitre Peak is het hoogste punt van het gebied. De naam komt van zijn vorm, van een mijter. Wie Milford Sound bezoekt ziet de berg bij aankomst direct. Het is de piek die op bijna alle ansichtkaarten van Milford Sound prijkt, al is hij geregeld in wolken gehuld.

Wolken zitten meestal een foto van Mitre Peak in de weg. Maar ’s ochtends is de kans het grootst op mooi weer. En dus een blik op de 1.692 meter hoge rots die uit het water steekt. Wacht niet te lang, want de kans bestaat dat hij snel weer verdwenen is.

Corno’s reistips:

Een reis door Nieuw-Zeeland kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Zelf heb ik een rondreis gemaakt over het Noorder- en Zuidereiland. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.