Milford Sound

Dit is het meest bekende fjord van Nieuw-Zeeland

Milford Sound is de attractie van de Fiordland National Park. Het is een ideale plek om te wandelen, kajakken en wilde dieren spotten. En voor een cruise door de fjorden. De naam is afkomstig van Milford Haven, een voormalig stadje in Wales. Dit fjord snijdt 22 kilometer het ruige landschap van Nieuw-Zeeland. Met de beroemde Mitre Peak.

Cruise door Milford Sound

Een cruise door Milford Sound.

Je kunt Milford Sound op diverse manieren bezoeken. En zo de meeste bezienswaardigheden zien. Dit kan via een van de meest populaire excursie: Een cruise door Milford Sound. Hiervoor worden speciale boten gebruikt. Het beste kun je vooraf deze cruise reserveren, om teleurstelling te voorkomen. Het nadeel is wel dat je bij regen moeilijk de tour kunt verzetten.

Mitre Peak

Het bekendst van alle bergen in dit enorme gebied is Mitre Peak, dat pontificaal in Milford Sound ligt. Het is feitelijk een 1.692 meter hoge spitse top, die recht uit zee steekt. Let wel, onder water loopt de rots nog 311 meter door.

Mitre Peak is het hoogste punt van het gebied. De naam komt van zijn vorm, van een mijter. Wie Milford Sound bezoekt ziet de berg bij aankomst direct. Het is de piek die op bijna alle ansichtkaarten van Milford Sound prijkt, al is hij geregeld in wolken gehuld.

Wolken zitten meestal een foto van Mitre Peak in de weg. Maar ’s ochtends is de kans het grootst op mooi weer. En dus een blik op de 1.692 meter hoge rots die uit het water steekt. Wacht niet te lang, want de kans bestaat dat hij snel weer verdwenen is. 

Een nieuwsgierige kea in Milford Sound.

Lady Elizabeth Bowen Falls

De waterval Lady Elizabeth Bowen Falls is met 162 meter de hoogste in Milford Sound. Deze waterval geeft het stadje water en elektriciteit. De waterval is erg fraai en eenvoudig te zien bij een cruise. Je kunt er ook naar toe kajakken.

Stirling Falls

Stirling Falls zijn bekend, omdat je deze waterval vanaf het vasteland kunt zien. Al heb je er een betere blik op als je gaat kajakken. Stirling Falls is maar liefst 151 meter hoog. Dit is de waterval waarvan Hugh Jackman vanaf sprong in de film Wolverine. Althans zo zag het er uit in de film.

Chasm Fall

Het fraaie wandelpad naar Chasm Fall in Milford Sound.

De waterval The Chasm is niet zo hoog, maar wel breed. En imposant. Hier kun je zien hoe al duizenden jaren het water de stenen bewerkt. De waterval is via een korte wandeling te bereiken vanaf de Milford Road. Het zicht vanaf de brug in bijna onwerkelijk.

Four Sisters

De Four Sisters is een waterval die je alleen via een cruise kunt zien. En bij slecht weer, al gebeurt dat hier geregeld. Daarna drogen ze weer op, om bij de volgende bui weer tot leven te worden gewekt.

Een van de diverse watervallen in Milford Sound.

Humboldt Falls

Wie van wandelen houdt moet Humboldt Falls bezoeken. Bij deze waterval valt het water in drie etappes maar liefst 275 meter naar beneden. Humboldt Falls is bereikbaar via een wandelpad van zo’n 45 minuten. Waarna je een uitkijkplatform bereikt en je de waterval kunt zien. Je vindt de ingang van de route aan Hollyford Road.

Hoe kom ik bij Milford Sound?

Dit fjord is populair en is eenvoudig via de Milford Road te bereiken. Het kan hier druk worden, dus probeer de weekenden te vermijden. Net als de schoolvakanties. In Te Anua vind je diverse accommodaties. Overnacht hier minstens een nacht, zodat je zonsondergang en zonsopgang kunt beleven.

alle 17 artikelen over Nieuw-Zeeland

Bekijk alle artikelen