Waarom moet ik hier heen?

Queenstown in Nieuw-Zeeland is de adrenalinehoofdstad van de wereld. Hier kun je los op talloze bungeejumps en andere attracties. Met sinds kort iets nieuws; de 'menselijke catapult'. Waarbij je met meer dan 100 kilometer per uur een kloof in wordt geschoten....

Welkom bij de Nevis Catapult; een spiksplinternieuwe waanzinnige attractie in Queenstown. dit is de adrenalinehoofdstad van in het toch al unieke Nieuw-Zeeland. Het is een van de nieuwe bezienswaardigheden. Al is dit wel voor durfals. Zpu jij het doen?

Hoe zie de excursie van de Nevis Catapult er uit?

Je hangt voorover en wordt plotseling een kloof ingeschoten. Met een ongekende snelheid: binnen 1,5 seconden ga ja harder dan 100 kilometer. Waarna een vrije val in de kloof volgt. De attractie wordt The Human Catapult genoemd. Wat logisch is als je ziet wat de attractie inhoudt.

Nieuw-Zeelanders hebben de eer om de moderne bungeejump (of bungyjump) te hebben verzonnen. Nu is er iets nieuws; de Nevis Catapult. Waarbij je met grote snelheid een kloof wordt ingeschoten. Mij lijkt het supergaaf; ik heb hem alvast op mijn Bucket List gezet!

Meer informatie: www.bungy.co.nz/nevis-catapult/

Corno’s reistips:

Queenstown is de plek waar het bungeejumpen populair is gemaakt. Tegenwoordig voert in deze stad de adrenaline de boventoon. Op de meest gekke manieren, waarbij de uitdagingen steeds groter, sneller en angstaanjagender worden. In dit voormalige goudstadje kun je je grenzen verleggen. Een bezoek aan Queenstown is vaak onderdeel van een reis door Nieuw-Zeeland. Je kunt zowel het Noorder- en Zuidereiland aan doen of een specifiek gebied kiezen. Hierbij mijn tips om je rondreis door Nieuw-Zeeland te plannen: