Shotover Jet: Leukste attractie van Nieuw-Zeeland - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Shotover Jet: Vlieg over het water

Dit is de engste boottocht ter wereld; vol adrenaline

501

TOP 1.687

Shotover Jet is een unieke excursie in Nieuw-Zeeland. In een supersnelle boot vaar je over de Shotover River. De kapitein laat de boot allerlei scherpe bochten, waardoor je de G-krachten voelt. Het doel is om zo snel mogelijk door de kloof te gaan, waarbij je soms ongekend dichtbij de rotsen vaart. Dit is adrenaline all-over.

Jet Boating, zoals het ook wordt genoemd, is anders. En alleen Nieuw-Zeelanders kunnen dit verzinnen. In een ultrasnelle boot vaar je door een smalle kloof, langs steile rotsen en maak je scherpe bochten en keer je zelfs om waarbij je je stevig moet vast houden.

Hoe ziet de excursie er uit?

De kapitein is eerst nog vriendelijk. Hij legt uit dat je goed moet vasthouden, want je zult veel gaan bewegen. Je moet gaan zitten en dan begint de tour. Al snel vlieg je in een soort speedboot over extreem laag water in hoge snelheid langs rotsen, bomen en kiezelpartijen. En hij laveert bewust vlak langs de rotsen. 

Je maakt snelle bochten van 360 graden. Waarbij je nat kunt worden. En af en toe stopt de boot voor enige uitleg. Om er daarna weer met een rotgang vandoor te gaan. Je weet nooit wat er gaat gebeuren, dat maakt het extra gaaf.

Een Shotover Jet raast voorbij. ©Corno van den Berg

Beste plek op de boot

Voorin

Je kunt vooraan gaan zitten zoals ik deed. Dan heb je een heerlijk zicht op de rivier en de kapitein. Zodat je (enigszins) kunt anticiperen op zijn capriolen.

Achterin

Maar als je achterin zit kun je dat niet. En krijg je veel meer G-krachten op je als de boot snel draait. Als je dat wilt, ga dan zeker achterin zitten. 

Buitenkant

Als je durft kun je ook aan de buitenkant van de boot gaan zitten. Dan zie je de rotsen echt aan je voorbij flitsen. Dit is niet voor mensen die snel bang zijn, want dichtbij is hier ook echt dichtbij.

De fraaie omgeving

Je hebt geen tijd om goed om je heen te kijken, al is de omgeving meer dan mooi. Het decor is de fraaie Shotover River. De chauffeurs zijn extra getraind om de speciaal gebouwde boten goed te kunnen besturen.

Waar is Shotover Jet?

Het vertrekpunt voor deze waanzinnige tochten is net buiten adrenaline hoofdstad Queenstown

Meer informatie: www.shotoverjet.com 

Bungeejumpen in Queenstown

Bungeejumpen in Queenstown
De bungeejump is in Queenstown groot geworden. Deze stad in Nieuw-Zeeland had de eerste commerciële bungeejump. In 1988 ontwikkelt de lokale zakenman A.J. Hackett hier de eerste bungeejump op de Kawarau Bridge. De val is slechts 43 meter hoog. Maar wel inclusief de beroemde dip in de rivier. Het idee van Hackett is de oorzaak van de huidige adrenaline-status van Queenstown. Van overal over de wereld komen toeristen op zoek naar adrenaline. Waarbij deze bungeejump vaak bovenaan hun lijstje staat.
Lees verder

Camper rondreis door Nieuw-Zeeland

Camper rondreis door Nieuw-Zeeland
Met de camper een rondreis maken door Nieuw-Zeeland. Het is prima te doen op eigen initiatief. Je kunt een auto huren en overnachten in hotels of op campings. Je kunt ook heerlijk relaxt met een camper rondreizen. Zo heb je de gemakken altijd bij de hand.Nieuw-Zeeland per camper geeft je veel vrijheid. En is relatief goedkoop, omdat je niet elke keer hotels hoeft te boeken. De wegen zijn goed en relatief rustig. En de kans is groot dat je wilde dieren tegen komt onderweg. Wat let je?
Lees verder

Fiordland National Park

Fox Gletsjer

Fox Gletsjer
De Fox Gletsjer heeft een van de meest bijzondere excursies in Nieuw-Zeeland. Het is een van de makkelijkst te bereiken ijsmassa’s ter wereld. En dus kun je hier eenvoudig het fraaie van Fox Gletsjer beleven. Met diverse bezienswaardigheden. Ik heb de Fox Gletsjer bezocht en er diverse tours gedaan. Ik snap dat het een van de grote attracties van Nieuw-Zeeland is.De gletsjer is 13 km lang en het ijs maakt een hoogtereis van maar liefst 2600 meter. Volgens metingen groeide de ijsmassa van 1985 tot 2009. In 2006 groeide hij meer dan een meter per week. De laatste jaren trekt hij zich snel terug, net als veel andere gletsjers op aarde. De Fox Gletsjer kreeg zijn naam in 1872 na een bezoek van de toenmalige minister-president van Nieuw-Zeeland, William Fox.
Lees verder

Kajakken in Milford Sound

Kajakken in Milford Sound
Een kajaktocht in het wereldberoemde Milford Sound is uniek. Ik ging met een gids op pad en ontmoette meerdere dieren. En zag watervallen in de ruige bergen van het Fiordland National Park. Dit natuurgebied heeft een heerlijk landschap dat je op diverse manieren kunt verkennen. Natuurlijk te voet, maar ook per kajak. Waarbij je de fjorden ziet vanaf het wateroppervlak.
Lees verder

Milford Sound

Milford Track

Milford Track
De Milford Track is een beroemde wandelroute in het Fiordland National Park. De route is 53 kilometer lang. Je loopt dwars door de beroemde omgeving van het meest bekende fjord: Milford Sound. Dit is een wandeling die je het beste in vier dagen kunt doen. Al mag vijf ook. Of zes.Veel wandelaars vinden de Milford Track de mooiste wandelroute ter wereld. Waarbij het ruige landschap van het zuiden van Nieuw-Zeeland voorbij komt.De route is voor een fitte wandelaar te doen. Je kunt het alleen doen, al moet je dan wel iemand laten weten dat je op pad gaat. Het kan ook met een groep. En eventueel met een gids, zodat je nergens over hoeft na te denken. Je komt onderweg een aantal bezienswaardigheden tegen. Dit zijn de beste tips voor de Milford Track.
Lees verder

Mount Cook National Park

Mount Cook National Park
Mount Cook National Park is een beroemd natuurgebied in Nieuw-Zeeland. Het park op het Zuidereiland is een van de meest ruige delen van het land. Mount Cook National Park telt maar liefst negentien pieken van meer dan 3.000 m hoog. En ongekend veel gletsjers.Mount Cook is met 3.724 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Een ideale plek om te wandelen, te ontdekken, de gletsjers te zien en te genieten van dit typisch Nieuw-Zeelandse landschap.Zoals de naam doet vermoeden is de berg (en dus ook het park) vernoemd naar de Engelse zeevaarder James Cook. Deze beroemde ontdekkingsreiziger verkende voor Groot-Brittannië het eiland in de achttiende eeuw. Al wordt steeds vaker de naam Aoraki / Mount Cook National Park gebruikt. Aoraki is de naam die de Maori’s de berg geven.Talloze gletsjers bedekken 40 procent van het park. Met mooie namen als Tasmangletsjer, de Muellergletsjer en de Hookergletsjer. Ook beroemd is het Tasmanmeer. De meeste reiziger komen hier dan ook om te wandelen. Al zijn er ook andere excursies. Dit zijn de bezienswaardigheden van Mount Cook National Park.
Lees verder

Nevis Catapult

Nevis Catapult
Welkom bij de Nevis Catapult; een spiksplinternieuwe waanzinnige attractie in Queenstown. Dit is de adrenaline hoofdstad van in het toch al unieke Nieuw-Zeeland. Het is een van de nieuwe bezienswaardigheden. Al is dit wel voor durfals. Zou jij het doen?Queenstown in Nieuw-Zeeland is wonderlijk. Hier kun je los op talloze bungeejumps en andere attracties. Met sinds kort iets nieuws; de 'menselijke catapult'. Waarbij je met meer dan 100 kilometer per uur een kloof in wordt geschoten....
Lees verder

alle 17 artikelen over Nieuw-Zeeland

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.