Waarom moet ik hier heen?

Tongariro National Park heeft drie actieve vulkanen. Met prachtige namen: Mount Ruapehu, Ngauruhoe en Mount Tongariro. De vulkaan Ngauruhoe diende als decor voor Mount Doom in de film Lord of the Rings. Het zegt genoeg over dit landschap.

Tongariro National Park is ongeveer 796 km² groot. Met drie actieve vulkanen. Opperhoofd Tukino Te Heuheu IV schonk ze 1887 aan de regering van Nieuw-Zeeland. Waarna het ruige gebied tot nationaal park werd uitgeroepen.

Het is tevens de plek van een de meeste beroemde wandelingen van Nieuw-Zeeland. De Tongariro Alpine Crossing is een meerdaagse wandeling dwars door het Tongariro National Park.

De wandeling wordt gezien als een van de spectaculairste wandelingen op het Noordereiland. Hij voert langs bergen, meren en biedt ongekende uitzichten. Ja, dit is Lord of the Rings, maar dan in het echt.

Hoe kom ik hier?

Tongariro National Park ligt aan de zuidkant van het Lake Taupo op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

Meer informatie: www.doc.govt.nz

Corno’s reistips:

Een reis door Nieuw-Zeeland kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Zelf heb ik een rondreis gemaakt over het Noorder- en Zuidereiland. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.