blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Apen spelen in zwembad in Apenbos op Bali

Op talloze plekken is het nu rustiger dan ooit. En dan met name op toeristische plaatsen. Zoals op Bali, een van de meest populaire bestemmingen in Azië. Zeker ook bij Nederlanders. Maar nu staat ook daar alles stil. Met bijzondere gevolgen, onder meer in de natuur.

Een lokale medewerker zag de afgelopen week iets bijzonders. In het Sangeh Monkey Forest bij Ubud leven zo’n 400 makaken, waarmee het de grootste apenbos is op het eiland. En makkelijk te bereiken is vanuit het populaire Ubud. Die normaal veel bezoek krijgen van toeristen. En ook gevoerd worden.

Maar het is nu anders. Het is opvallend rustig in het bos. Althans, zo lijkt het. En in plaats van dat je misschien verwacht dat de apen de mensen missen, zag hij iets anders. Iets dat hij niet verwachtte. Maar wel een glimlach op zijn mond toverde.

Zoveel lol hebben apen met water

De apen vermaken zich prima in een klein zwembadje. Sterker nog, ze hebben de tijd van hun leven. Ze spelen met elkaar, maar dagen elkaar ook uit. En maken ondertussen de meest gekke sprongen en duiken in het water. Het lijken net kinderen die ultiem waterpret hebben.

De medewerker postte de video op sociale media. Het meest bijzondere is dat de video natuurlijk gedrag laat zien. Toen ik in dit bos was, vond ik veel gedrag van de dieren niet natuurlijk meer. Ze waren brutaal en wilden eigenlijk alleen maar eten stelen. Gedrag waar de mens voor verantwoordelijk is.

Hij kreeg al snel talloze reacties. Waaronder ook veel van mensen die vinden dat de apen beter moeten worden beschermd. En dat het aantal mensen die dagelijks naar de apen komen moet worden terug gebracht. En het voeren moet verboden worden. Want is het niet leuker om dit te zien dan een selfie te maken met een aap?

Bekijk de beelden van de spelende apen:

Wil jij ook naar Bali?

Lees dan mijn artikel met tips en de bezienswaardigheden voor het eiland Bali.