Snorkelaars zien wonderlijk dier met vangnet bij Bali

Als je gaat snorkelen of duiken kun je van alles tegen komen. Zeker als je de tijd neemt om goed te kijken. Zoals ook deze duikers die het water ingingen bij Bali.

Op de zeebodem zagen ze plotseling iets dat langzaam voortbewoog. Ze hadden geen idee welk dier het was, maar bleven wel gebiologeerd kijken. Het lijkt buitenaards en zeer primitief. Al moet het wel functioneel zijn, toch?

En dan zien ze hoe het dier jaagt. Wat overduidelijk een hele bijzondere manier is. En waardoor dit dier nog aparter wordt. Hij gebruikt een soort vangnet terwijl hij zich langzaam voortbeweegt. Met wat geluk vangt hij kleine diertjes die hij daarna opeet.

Ze plaatsten de video op YouTube en kregen veel reacties. Het blijkt een bijzondere zeenaaktslak te zijn, waar geen Nederlandse naam voor is.

Het is geen dier waar je graag op zou willen stappen denk ik. Al zou ik dit wonderlijke dier wel willen zien tijdens een snorkeltocht. Van een afstandje dan. Jij?

Snorkelen en duiken bij Bali

Bali is een populair eiland en heeft een opvallend rijk onderwaterleven, zeker als je wat verder weg gaat van de populaire spots die overal worden aangeboden. Dit zijn de mooiste plekken om te snorkelen en duiken op Bali.

Bekijk de unieke beelden van dit dier