Australische soldaten voeren en verzorgen koala’s in hun vrije tijd

Nu veel van de branden zijn gedoofd komt de volgende stap in de wederopbouw van een groot deel van het oosten in Australië. Waarbij talloze helden te vinden zijn. Waaronder ook soldaten die al weken in de weer zijn. Maar hun taak zit er nog niet op vinden ze zelf.

Met name niet voor het dier dat het meest in de problemen is gekomen; de koala. Op de plek waar duizenden koala’s in de problemen kwamen: op Kangaroo Island in het zuiden van het land.

Op Facebook is een post van een groep soldaten viraal gegaan waarop te zien is hoe zij massaal gewonde koala’s voeren bij Cleland Wildlife Park.

Het gaat om het 16e reserve regiment van Emergency Support Force. Tussen al het blussen van branden krijgen zij af en toe rust. Maar die gebruiken ze om de koala’s die het meest hebben geleden weer op te lappen. Ze geven de dieren te drinken, maar ook medicijnen. Want veel dieren hebben brandwonden op hun poten en hun kop.

Ook aaien de soldaten de dieren zachtjes om ze weer rustig te krijgen. Daarnaast bouwen ze speciale opstapjes voor de koala’s in bomen zodat de dieren de rust van de boomtoppen weer op kunnen eten. Om te eten, maar ook uit de klauwen van roofdieren te blijven.

Bekijk ook de video van de soldaten aan het werk: