blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Jonge beer zit vast in pot en gaat zwemmen…

Een paar vissers in het Wisconsin Lake in de Verenigde Staten zagen iets bijzonders zwemmen. toen ze goed keken zagen ze een jonge beer die met zijn kop vast zat in een plastic pot. Waarschijnlijk dacht hij dat er eten in zat, maar kreeg hij de pot niet meer los. Maar hoe het dier in het water terecht is gekomen is onduidelijk. Het dier zat zwaar in de problemen en zwom wat doelloos rond.

De vissers proberen dichterbij te komen, maar dat valt niet mee. Het dier lijkt bang en zwemt van de boot weg. uiteindelijk lukt het ze toch om de beer te benaderen. Met wat moeite kunnen ze de plastic pot van zijn kop trekken. Het voorval gebeurde in de Verenigde Staten. Op talloze plekken kun je daar zwarte beer zien, zoals ik ook deed tijdens mijn reizen. Dit zijn de beste plekken om een Amerikaanse zwarte beer te zien. 

Het dier is zichtbaar opgelucht, want hij kreeg weinig lucht. Hij kijkt nog even snel naar zijn redders en vervolgt dan opgelucht zijn pad. Eind goed, al goed toch? Al is het natuurlijk triest dat deze dieren zoveel afval tegen komen. En dat dit soort gevaarlijke situaties kan ontstaan. Als de mensen het dier niet hadden gezien, was hij ten dode opgeschreven.

Bekijk de beelden van de jonge beer: