blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Drie poema’s komen even kijken bij huis

Als je op een afgelegen plek woont dan kun je onverwacht bezoek krijgen. Zeker in Canada of de Verenigde Staten. En dan doel ik niet op inbrekers, maar op dieren die plotseling voorbij komen. Zoals op deze video waar plotseling een poema komt aan lopen. En dan nog een. En nog een.

Het blijkt een moeder met twee jongen te zijn die nieuwsgierig komen kijken. Ze lopen op hun gemak rond. De roofdieren komen zelfs naar de voordeur en lopen in de portiek. Poema’s vallen niet vaak mensen aan, maar er zijn wel berichten van aanvallen. Met name als de katachtige in het nauw wordt gebracht.

Jonge dieren hebben nog vlekken

Als je goed kijkt zie je dat de jonge dieren nog vlekken hebben op hun vacht. Deze zullen vanzelf verdwijnen als ze ouder worden. Dan is hun vacht egaal bruin van kleur.

De katachtigen gaan zelfs op hun gemak zitten bij de deur. De bewoner van het huis filmt alles met verwondering. Op één moment lijkt het alsof een van de jongen de bewoners ontdekt. Het dier kijkt recht in de camera. Maar schrikt niet, alsof het niet bang is voor mensen.

De video gaat het internet over en levert veel reacties op. Veel mensen denken dat de moeder de jongen bewust mee neemt naar het huis om ze te laten ervaren dat er mensen leven.

Bekijk de intrigerende video van de poema’s: