Man wordt 6 minuten achterna gezeten door poema

Sommige beelden zijn eng en intrigerend tegelijk. Dit is een voorbeeld. Kyle Burgess is in de Amerikaanse staat Utah aan het rennen als hij plotseling een baby poema ziet. En nog drie. Wat schattig is, maar dan duikt de moeder van de jongen op. Poema’s zijn in de regel ongevaarlijk voor mensen. Behalve als ze jongen hebben. Dan wil de moeder haar jongen verdedigen.

Iets wat ze duidelijk laat blijken. De man ziet het gevaar en loopt op zijn gemak terug. Hij maakt veel kabaal en geluid om zich groter te laten lijken dan hij is. Hij rent bewust niet weg, om het jachtinstinct van het roofdier niet aan te wakkeren.

De achtervolging duurt maar liefst ruim 6 minuten. Waarbij de poema diverse keren schijnaanvallen maakt en de man vol angst achteruit blijft lopen. De video laat goed zien dat je altijd voorbereid moet zijn als je in bijvoorbeeld de Verenigde Staten gaat wandelen. Je kunt in de problemen komen voordat je het door hebt.

De man krijgt lof voor zijn manier om het dier met rust te laten. diverse parkwachters geven aan dat dit precies is wat je moet doen als een poema op je af komt. Het had heel anders kunnen aflopen denken velen. Af en toe worden mensen gedood door poema’s. Al zijn het er minder dan bijvoorbeeld door beren. Maar toch, een moeder poema met jongen is een groot gevaar.

Deze video is denk ik voor wandelaars zeer nuttig. Zodat je weet wat je moet doen mocht je zoiets ooit overkomen.

Bekijk de intrigerende beelden: