blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Giraf gered van stuk ijzerdraad om nek in Afrika

Op Droomplekken.nl deel ik graag reddingsacties van dieren, die overal ter wereld gebeuren. Zeker als de oorzaak menselijk handelen is, zoals bij deze giraf. Het gebeurde in het bij mij onbekende Mikembo Sanctuary in de Democratische Republiek Congo in het hartje van Afrika. Het dier zit vast in een stuk ijzerdraad, dat strak om haar nek hangt. Volgens de lokale dierenarts zal het dier uiteindelijk stikken, waardoor actie noodzakelijk is.

Hoe vang je een giraf?

Een giraf is het hoogste dier ter wereld. Sommige dieren zijn meer dan 5 meter lang. Hoe vang je die op een veilige manier? Op deze video zie je hoe het dier eerst wordt verdoofd met een pijltje. Als het dier enigszins versuft is, probeert een groep het dier langzaam te laten omvallen. Maar een giraf heeft lange benen en valt met een stevige klap. Waarbij de mannen nog moeten opletten dat ze niet onder het immense dier komen.

Als het is gelukt springt de dierenarts op zijn nek. Dit omdat het dier rustig te laten liggen, maar ook om het ijzerdraad van zijn nek te halen. En om wat bloed van het dier te nemen, zodat het kan worden onderzocht. Het verwijderen van het draad lukt uiteindelijk, waarna het dier weer wordt vrijgelaten.

Parkwachter pakt doek van zijn kop

Aan het einde van de video zie je nog iets bijzonders. Als het dier opstaat heeft het nog een doek op zijn hoofd. Dit was gedaan om het dier rustig te houden. Een handige parkwachter weet dat met de stok te pakken, zodat het dier weer vrij zicht heeft. 

Bekijk de bijzondere beelden