blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Dwerggiraf ontdekt in Afrika

Ze behoren tot de meest geliefde dieren op een safari. Ook ik wil altijd graag een giraf zien in het wild. Een normale giraf wordt bijna vijf meter. Waardoor dit het langste dier op land is. Maar in Murchison Falls National Park in Oeganda zijn twee volwassen giraffen ontdekt die slechts 2,7 meter hoog is.

Wetenschappers zijn verbaasd over de dieren, want dwerggroei komt bij dieren bijna niet voor. Onderzoeker Michael Brown van de Giraffe Conservation Foundation geeft aan dat zijn eerste reactie vol ongeloof was. Volgens hem lijkt het alsof iemand de kop en lange nek van een giraf op een paard had geplaatst. 

Geen simpele oorzaak te ontdekken:

Hij heeft naar talloze oorzaken gezocht, maar kon niets anders bedenken dan dwerggroei. Al komt dit bij dieren zelden voor. Bij mensen komt het wel voor, en het wordt af en toe gezien bij varkens en honden. Maar zelden bij wilde dieren. En bij giraffen is het nog nooit gezien. En dan zijn er nu ineens twee dieren.

De ontdekking biedt onderzoekers de mogelijkheid om de dieren verder te onderzoeken. Waarbij de wetenschappers vooral benieuwd zijn naar hoe het dier zich staande lijkt te houden. Want de dwerggiraffen zien er gezond uit, dus ze zijn hoopvol.

Bekijk de beelden van de dwerggiraffen: