Grootste school orka’s ooit gezien in Noorwegen

Sommige video’s zijn bijna niet voor te stellen. Zoals deze. Een groepje toeristen gaat het water op in Noorwegen, waar deze dieren geregeld worden gespot. Maar wat ze zagen was ongekend. Volgens de gids waren er meer dan 300 orka’s in de baai. Ze waren op jacht naar haring, iets waarvoor ze elkaar in de winter de baaien van Noorwegen in trekken.

Unieke excursie: snorkelen met orka’s

In Noorwegen kun je in de winter en het vroege voorjaar een bijzondere excursie maken. Je kunt snorkelen met orka’s, geloof het of niet. Ik heb het een paar jaar geelden geprobeerd. Je krijgt een wet suit zodat je het niet koud krijgt. En een snorkelmasker met flippers. Als de dieren worden gespot mag je het water in. Het hangt van de dieren af of ze dichterbij komen, maar ze zijn vaak nieuwsgierig. Waardoor je ze van ongekend dichtbij kunt zien.

Zie mijn tips voor Snorkelen met orka’s en walvissen in Noorwegen

Unieke beelden

De toeristen waren op deze excursie toen ze de honderden orka’s zagen. De gids filmde de ontmoeting met de dieren en zette het op YouTube. Bijzonder is dat de dieren elkaar dulden. Meestal leven orka’s in kleinere groepen en blijven ze bij elkaar uit de buurt. Maar tijdens de jacht op haringen dus niet.

Bekijk de meer dan indrukwekkende video: