blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

IJsvogel zit vastgevroren aan brug, maar wordt gered

IJsvogels hebben het in de winter vaak lastig. Dit geldt ook voor de dieren in Nederland als we een echte winter hebben. Deze fragiele dieren moeten eten om te overleven, maar als de beken en rivieren bevriezen halen er veel het voorjaar niet. Waardoor ik ze al geregeld dood heb gevonden in of bij het water.

Of, ze hebben helemaal pech, zoals dit diertje in Aksu, een plaats in China, waar de ijsvogel ook voor komt. Een voorbijganger hoort het diertje schreeuwen, waardoor hij gaat kijken. Al snel ziet hij de penibele situatie waarin de ijsvogel verkeerd. De pootjes zitten vastgevroren aan de ijzeren reling van een brug. Waardoor het dier niet weg kan. Het is hopeloos verloren door de kou. 

De man pakt het kleurrijke vogeltje zachtjes vast bij de pootjes om deze met zijn eigen lichaamswarmte te helpen. Zodat de pootjes weer los komen van de reling. Het lukt uiteindelijk, waarna de vogel weg vliegt. Het was simpelweg de warmte van de man om het dier te redden dat werkte. Bekijk hieronder de beelden van de reddingsactie.

Bekijk de bijzondere video