Vissers redden zeearend die zich verslikt in inktvis

Vissers maken af en toe bijzondere dingen mee. Zoals dit. Een paar vissers zien bij het beroemde Vancouver Island een zeearend in het water. Als ze dichterbij komen zien ze dat het dier vastzit in een inktvis die hij probeerde te verschalken.

De vogel probeert met zijn vleugels weg te komen, maar de tentakels van de inktvis laten niet los. En de dieren lijken zo al een tijdje bezig te zijn. waarschijnlijk wilde de zeearend de inktvis pakken voor een maaltje, maar kende hij deze dieren niet en raakte hij in de problemen. Een wonderlijk schouwspel, dat is zeker.

De vissers kunnen hun ogen bijna niet geloven. Met een haak bevrijden ze de vogel, die daarna minutenlang moet bijkomen van zijn avontuur op een tak. Ook de inktvis zwemt daarna op zijn gemak naar de diepte. Waarna de vissers zich afvragen hoe de arend zo’n verkeerde inschatting kon maken. Want zonder hun hulp was het dier verloren geweest. Al is online de discussie wel losgebarsten of je dan een dier moet helpen. Of dat je de natuur zijn gang moet laten gaan. Wat vind jij?

Het heerlijke Vancouver Island:

Vancouver Island; in dit deel van Canada kun je van alles meemaken. Ik was er ook een paar jaar geleden en keek mijn ogen uit. Dit zijn mijn tips voor een rondreis door West-Canada.

Bekijk de beelden van de zeearend en de inktvis: