Italiaans concept maakt stranden en restaurants 1,5 meter afstand veilig

Droom jij van een strandvakantie? Of van lekker uit eten in je favoriete restaurant? Maar de grote vraag is wanneer. Dat het ooit weer terug komt is zo goed als zeker. Maar hoe? Er zullen aanpassingen komen, dat is zeker. De eerste initiatieven steken de kop op waarbij social distancing een feit is.

Veel mensen denken nu al na over de periode na de lockdown die nog in tal van landen geldt. En ja, het zal anders worden dan ooit. Want hoe zorg je er voor dat iemand op vakantie kan zonder dat de coronavirus weer vrij spel krijgt?

Het Italiaanse bedrijf Nuova Neon Group 2 maakt plexiglas wanden. Ze maken ze nu onder meer voor banken en apotheken. Het bedrijf uit Modena heeft nu bedacht hoe een strand veilig kan zijn voor iedereen. Dus hoe je veilig 1,5 meter afstand bewaard terwijl je lekker op het strand zit. Oftewel, hoe je oude leven weer terug krijgt. Met inachtneming van het coronavirus.

De gedachte is simpel. Op een strand worden plexiglazen wanden geplaatst op de juiste afstand. De wanden zijn twee meter hoog. De cabine, want daar lijkt het het meest op, is 4,5 meter breed. De ligstoelen liggen op 1,5 meter van elkaar. Elke cabine heeft een eigen ingang. De tekeningen van het bedrijf zijn overduidelijk en gaan nu het internet over.

Ook voor restaurants

Het principe kan ook worden gebruikt voor restaurants. In Hong Kong zijn al diverse restaurants die schermen tussen de diverse tafels hebben geplaatst. En zelfs een op tafel, zodat je niet besmet kunt worden door je tafelgenoot. Het lijkt te werken volgens sommige restaurants. De oude sfeer is snel terug, met gelach, gezellig een drankje en hapje doen. Al is het wel even wennen voor iedereen.

De reacties zijn wisselend. Diverse mensen geloven hier niet in. Maar geven wel toe dat er een oplossing moet komen. Om problemen te voorkomen. Maar hoe is niet duidelijk. Anderen denken dat dit plan wel een kans van slagen heeft. En dat het beter is dan dit jaar helemaal geen strandvakantie. Toch?