Nationaal Park in Thailand stuurt toeristen eigen afval na

Het is een bijzondere actie die opmerkelijk veel reacties teweeg brengt. Medewerkers van het beroemde Khao Yai National Park in Thailand zijn het zat. Het afgelopen weekend bezochten veel mensen het natuurgebied wat een grote berg aan afval tot gevolg had.

De minister van Milieu bedacht iets slims. Hij liet zonder pardon de rotzooi van de mensen terug sturen naar de veroorzakers. De troep werd in een keurig pakketje naar het adres gestuurd. Met een briefje er bij. “We hebben uw afval verzameld in deze kartonnen doos en sturen het naar uw huis. Dit zou een les moeten zijn om nooit zomaar afval weg te gooien”, staat er op het briefje. Mogelijk krijgen de overtreders ook nog een boete nagestuurd, liet de minister via Facebook weten.

Sinds kort moet je je adresgegevens achter laten als je het park betreedt. Dit is met name gedaan vanwege het coronavirus. Maar hierdoor weten de parkmedewerkers wel precies wie in het park zijn geweest. En op sommige verpakkingen van het afval stond zelfs het adres van de vervuilers. Wat de actie vergemakkelijkte.

Khao Yai National Park is het oudste nationale park van Thailand. Je vindt hiet regenwoud, watervallen, stranden en opvallend veel dieren. Het staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Het is erg populair bij mensen uit Bangkok. Ook trekt het park veel buitenlandse toeristen.