Jongeren redden talloze koala’s met auto

De 19-jarige Micah en zijn 18-jarige neef Caleb zijn echte dierenliefhebbers. Tijdens de bosbranden reden ze over de wegen van Kangaroo Island in Australië om koala’s te redden uit de vlammenzee. Al snel kwamen ze dieren tegen die in de problemen waren geraakt. Ze zagen de ene na de andere koala. Diverse leefden nog, maar ze zagen ook opvallend veel dode dieren.

Veel dieren die nog leefden lieten zich eenvoudig benaderen, omdat ze uitgeput zijn. Het tweetal stopten de dieren in hun auto om ze te beschermen tegen de rook en het vuur. Veel van de dieren zijn beduusd en opvallend rustig. Alleen een moeder met jong, die helemaal achterin de auto zit, was lastiger te vangen zeiden de jongens.

Daarna brachten ze de koala’s naar de diverse opvangcentra op het zwaar getroffen eiland. Maar daar blijft het niet bij, ze blijven de dieren helpen totdat ze weer de Australische natuur in kunnen.

Hun auto puilde uit met koala’s. Die video gaat nu het internet over. Het is het toonbeeld van de tragedie die in Australië bezig is. Niet alleen koala’s, maar ook duizenden kangoeroes, wallabies en talloze vogels zijn al omgekomen door de verwoestende branden.

Bekijk de beelden van de geredde koala’s:

Op YouTube vragen de jongeren om meer hulp. En om de dieren te brengen naar de lokale opvangcentra. Al zijn er daar ook twee van door brand verwoest. Dit zijn: Paul’s Place Animal Sanctuary en Hansen Bay Wildlife Park. Op de website GoFundMe zijn talloze acties opgezet om deze opvangcentra weer op te bouwen.

Ook het Wereld Natuur Fonds heeft inmiddels een actie opgezet om de dieren in Australië te helpen. Je kunt doneren op https://www.wwf.nl/kom-in-actie/australie