Jonge eland gered door kajakkers - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Kajakkers redden jonge eland uit rivier in Canada

Een groepje kajakkers probeerde de bij ons onbekende Sheep rivier te temmen. Tot ze plotseling iets zagen bewegen in het water. Waarna ze snel in actie kwamen.

De Sheep River ligt in het zuidwesten van Alberta in het westen van Canada. Hij is erg populair bij waterliefhebbers. De rivier begint in de bergvalleien van het Elbow-Sheep Wildland Provincial Park, en loopt daarna door het Sheep River Provincial.


Ze zagen plotseling een dier in het water. Het blijkt een jonge eland te zijn, een van de iconen van de Canadese natuur. Ze zien het dier spartelen in het water. Een van de mannen springt direct het water in en berekent de plek waar het dier ongeveer voorbij zal drijven.

Met hulp van zijn maat pakt hij het dier uit het snel stroomende water en brengt hij het op het droge. Het jonge dier is bekaf en moet even op krachten komen.

Daarna laten ze het vrij, want ze horen de moeder in de verte roepen. De kans is groot dat ze elkaar weer vinden volgens kenners. Het jong kent de roep van zijn moeder en zal waarschijnlijk ook zijn moeder roepen.

Bekijk de heerlijke video