Lynx maakt ongekende sprong over steiger

Op sociale media wordt met verbazing gereageerd op deze video. Een paar vissers zaten bij Pecan Island in Louisiana in Amerika op hun gemak te hengelen. Het was lekker rustig en het uitzicht heerlijk. Maar toen zag een van hen iets bijzonders. Een zeldzame lynx (in het Engels vaak bobcat genoemd) kwam aanlopen over een steiger. Dit dier wordt zelden gezien, want ze zijn opvallend schuw. Maar deze gaf geen krimp.

De man begon te filmen met zijn mobiel. Het roofdier komt bij open water uit. Het lijkt een onoverbrugbare situatie. Maar het levert niet echt een probleem op voor de lynx. Met een ongekend verre sprong haalt hij de overkant. En als dat nog niet genoeg is springt hij ook nog van paaltje naar paaltje.

Je moet het zien om te geloven. Hoe sterk kan een dier zijn. En toch ook extreem elegant. Deze dieren jagen op konijnen en andere dieren. Als je de video ziet begrijp je waarom ze zo succesvol zijn. De video is miljoenen keren bekeken. En terecht, want het laat nog maar eens zien hoe bijzonder de natuur is. Toch?

Bekijk de ongekende beelden van de lynx: