Video: Neushoorns op straat Zuid-Afrika - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Neushoorns lopen door de straten van stadje in Zuid-Afrika

Je zal maar vroeg in de ochtend naar je werk gaan en dan ineens zie je twee neushoorns op straat lopen. Het gebeurde deze week en ja, dan ben je wel ineens klaarwakker. Een van de mensen die de dieren zag lopen maakte een heerlijke video van de neushoorns die op hun gemak door het verkeer lopen.

De beelden zijn zowel indrukwekkend als ook wel wat eng. Dat zie je goed als de enorme dieren dichterbij komen. De persoon die het filmpje maakt doet ook snel zijn raam dicht. Al vraag ik me af of dat wat zou helpen.

Het gaat hier om de witte neushoorn, die in een natuurgebied bij Bloemfontein in de Free State leeft. Dit dier komt voor in de Big Five, die safarigangers graag wil zien op hun reis. Twee dieren lopen op straat. Waarvan de voorste een opvallend grote hoorn heeft.

Unieke ontmoeting met dier dat bijna is uitgestorven

In Zuid-Afrika worden deze dieren zwaar beschermd, omdat stropers het vaak op hun hoorn hebben gemunt. Deze wordt op de zwarte markt in Azië voor veel geld verkocht. Het aantal neushoorns, zowel de witte als de nog zeldzamere zwarte neushoorn, is de afgelopen jaren drastisch gedaald. 

Daarom werden ook meteen de parkwachters gewaarschuwd om de dieren weer terug naar het natuurgebied te brengen. Vanwege de voortdurende stroperij is de naam van het natuurpark niet bekend gemaakt. 

Bekijk de beelden van de neushoorns