Noorderlicht gezien bij lava spuwende vulkaan in IJsland

Een vulkaan zien die kolkend hete lava spuwt is al erg bijzonder, maar het kan altijd beter. De afgelopen dagen was het noorderlicht te zien bij de Fagradalsfjall vulkaan in IJsland. Wat ongekend fraaie video’s en foto’s oplevert.

Al een tijdje hoopten fotografen en videomakers in IJsland op de dansende gordijnen aan de hemel. Maart en april zijn normaal gesproken goede maanden om het Noorderlicht te zien. Maar het zien van het aurora borealis, zoals het ook wordt genoemd, valt lastig te voorspellen. Tot afgelopen dagen, toen de intensiteit van zonnedeeltjes toenam.

Nieuwe attractie in IJsland

Je kunt de vulkaan bezoeken, iets wat erg populair is bij IJslanders. Maar de meeste mensen gaan overdag om de bijzondere rivier van hete lava te zien en natuurlijk de hete lava die tientallen meters de lucht in wordt gegooid. Het lijkt er op alsof IJsland er een immens fraaie attractie bij heeft.

Maar de vulkaan is ook erg fraai in de avond. Meer en meer mensen komen kijken naar het rode licht aan de horizon. De hete lava zorgt voor een immens grote gloed in het donker van de IJslandse nacht. Met dus als toetje het groen van het Noorderlicht. 

Bekijk de intrigerende beelden

Zie meer beelden